15 septembrie 2017

Micii artiști de la Calendarul Magic expun la Bastionul Croitorilor

By In Actualitate, Vizual

Expoziția „Formele și culorile copilăriei”, care conține lucrări ceramice, desene și picturi realizate în ultimul an de copiii participanți la atelierele Calendarul Magic, va fi vernisată sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11:00, la Bastionul Croitorilor. Coordonatorul expoziției și al atelierelor Calendarul Magic este artistul vizual Liliana Csaki. Expoziția va fi deschisă de artistul plastic Elena Amariei.

Ajuns la a treia ediție, proiectul „Formele și culorile copilăriei” va aduce la Bastionul Croitorilor în jur de 70 de lucrări cu teme diferite și realizate prin tehnici diverse. Vizitatorii vor putea să admire realizări ale micilor artiști reprezentând animale fantastice, peisaje sau forme abstracte. Lucrările au fost create de copii cu vârsta între 3 și 11 ani.

Față de ediția de anul trecut „am ridicat nivelul tehnic de dificultate”, a spus Liliana Csaki, coordonatorul proiectului. „Învățăm să desenăm pornind de la forme geometrice primare. La aceste forme, copiii adăugă elemente personale, obținând, astfel, efectul dorit. Las copiii să își pună amprenta în mod creativ pe lucrările lor, pentru că manifestarea creativității lor este una dintre cele mai bune metode pentru dezvoltarea lor personală”, a completat aceasta.

Expoziția „Formele și culorile copilăriei” își propune atât să prezinte public realizările a aproximativ 30 de copii care au participat la atelierele Calendarul Magic, cât și să încurajeze alți copii și familii să se apropie de artă: „Cea mai mare bucurie pe care mi-o dau atelierele Calendarul Magic e faptul că văd copiii distrându-se printr-o activitate educativă. Participanții se joacă, creează și, în același timp, evoluează tehnic de la un atelier la altul”, a spus Liliana Csaki.

Expoziția va fi deschisă pentru public între 16 și 25 septembrie, iar accesul publicului este gratuit.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.