Mai multe biserici din Cluj-Napoca, printre care Biserica Franciscană din Cluj-Napoca, situată în Piața Muzeului, Biserica Piariștilor de lângă Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și Biserica Sfântul Mihail din Piața Unirii, ultimele două romano-catolice, utilizează în timpul slujbelor panouri pe care se proiectează versurile cântecelor religioase intonate în timpul acestora.

Inițiativa datează de mai mult timp dar a fost descoperită recent de reporterul clujulcultural.ro

Panou pe care se proiectează versuri religioase în timpul slujbei la Biserica Franciscană din Piața Muzeului.

“Inițiativa e de mai demult, nu e chiar nouă. Ne-am gândit să venim în ajutorul enoriașilor, ei au solicitat acest lucru și este foarte bine întâmpinată. Credincioșii se implică, cântă, este de mare ajutor. Am avut reacții foarte bune, a fost o idee inspirată care a dat roade”, a declarat pentru clujulcultural.ro un oficial al parohiei romano-catolice.

Precizăm că parohia mai administrează și biserica “Sfântul Ștefan” din cartierul Grigorescu.

Și la slujbele ținute în Biserica Franciscană din Cluj-Napoca, din Piața Muzeului,  unul din cele mai vechi și mai semnificative lăcașuri de cult clujene,  se utilizează astfel de panouri pe care sunt proiectate versuri ale cântecelor religioase cântate în timpul slujbe.

“Este o inițiativă care a avut la bază prima dată proiecții de diapozitive cu conținut reliogios apoi s-a dezvoltat ideea, la cererea credincioșilor. Și eu utilizez aceste proiecții pentru că sunt utile și sunt cerute de cei care participă la slujbe. Nici nu mai știu decând le utilizăm dar e o inițiativă bună, solicitată”, ne-a declarat unul din preoții din cadrul Oficiului Provincial al Franciscanilor, care administrează biserica.

“Mie îmi place, e de mare ajutor, mai ales când e plin din spate nu auzi mereu cum trebuie. Și dacă vrei să cânți te ajută mult să vezi versurile, că le mai uiți, sau nu le stii toate pe de rost. Și atunci citești de pe panou. Este foarte bine, o idee bună și să știți că lumea care vine la slujbe apreciază că franciscanii au venit în întâmpinarea noastră cu această idee”, ne-a declarat M.A., o credincioasă care frecventează slujbele de la biserica franciscană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.