10 septembrie 2018

Mesaje la începerea anului şcolar: Dăncilă: Actul de educaţie, fundamental

By In Actualitate

Premierul Viorica Dăncilă afirmă, în mesajul cu ocazia începerii anului şcolar, că actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi şi este crucial pentru dezvoltarea României şi că “pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu”.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, spune, în mesajul adresat la începerea anului şcolar, că nevoia de cunoaştere este vitală în prezent şi, de aceea, este preocupat să asigure şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România.

“Vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă”, mai spune el. El subliniază că “elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani”.

Ministrul Educaţiei: Elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, afirmă, în mesajul adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că acest an şcolar începe într-o zi care duce cu gândul la simbolul succesului în învăţământ.

“Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper să o obţină fiecare elev care trece astăzi pragul şcolii. Cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor de a fi călăuze pe drumul cunoaşterii. Şcoala începe anul acesta cu 124 de dascăli care au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alăturându-se multor altor profesori de 10 care activează deja în sistem.  Vreau să-i felicit pe toţi pentru performanţa şi dăruirea de care au dat dovadă şi să le mulţumesc tuturor angajaţilor din învăţământ pentru efortul pe care îl depun, zi de zi, în conturarea unui sistem educaţional de calitate”, transmite Valentin Popa.

El adaugă că le doreşte părinţilor bucurii din partea elevilor.

“Nevoia de cunoaştere este una vitală în zilele pe care le trăim şi, de aceea, suntem profund preocupaţi să asigurăm şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România”, afirmă ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, elevii claselor I-VI beneficiază, din acest an şcolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani.

“Alături de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii să primească, încă din luna martie 2018, salarii mai mari. În plus, am decis să fie plătiţi şi pentru munca extraordinară pe care o depun în organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate în organizarea examenelor naţionale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru această activitate”, menţionează Popa.

În mesajul său, se arată că MEN a majorat ajutorul prevăzut în programul “Bani de liceu” pentru a-i susţine pe tinerii din mediile defavorizate, iar absolvenţii din mediul rural au putut candida, în premieră, pe locuri speciale în facultăţi.

“Mai mult, în săptămânile următoare, vom majora şi bursele pentru elevii cuprinşi în învăţământul profesional şi dual. Vă asigur că vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă”, mai afirmă Popa.viewscnt

Dăncilă: Pentru elevi, noul an şcolar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaţiona cu informaţiile, precum şi cu cei din jur

”Actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi, este crucial pentru dezvoltarea României. Pentru elevi, noul an şcolar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaţiona cu informaţiile, precum şi cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului şcolar este un prilej de revedere sau cunoaştere a elevilor, de inovare în predare, precum şi de bucurie în faţa a noi provocări. Pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu”, afirmă premierul în mesajul cu ocazia începerii noului an şcolar.

Viorica Dăncilă spune că dascălii au “responsabilitatea imensă şi privilegiul deosebit de a forma minţile celor din faţa catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde şi de a modela personalităţi ale unor viitori adulţi”. 

 “De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educaţie şi elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile şi infrastructura necesară unui sistem de învăţământ performant”, explică şefa Executivului, care se declară conştientă că “în ceea ce priveşte învăţământul – această prioritate naţională, alături de sănătate – am parcurs etape importante, dar esenţiale sunt cele care vor urma”. 

La început de an şcolar, ea le doreşte copiilor şi tinerilor “să se bucure de cunoaştere”, părinţilor “să fie mândri de reuşitele lorÎ, iar dascălilor “să-şi urmeze vocaţia”.

viewscnt

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.