1 iulie 2014

Master class Internaţional de vioară, sustinut de maestrul Sherban Lupu la Turda

By In Actualitate, Muzica

Prima ediţie a Master Class-ului Internaţional de Vioară, susţinut de Maestrul Sherban Lupu, are loc la Turda în perioada 1-13 iulie 2014.

Acesta este o iniţiativă a Fundaţiei Culturale Serban Lupu, în parteneriat cu Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD), Raţiu Family Charitable Foundation (Londra) şi Fabrica de Timp Liber.

Sherban Lupu este profesor emerit al Universităţii din Illinois şi unul dintre cei mai importanţi interpreţi ai muzicii lui George Enescu. El s-a specializat în estetica muzicală românească şi în cea din sud-estul Europei şi este, de asemenea, un virtuoz al repertoriului romantic. Sherban Lupu cântă pe o vioară Niccolo Gagliano, datată 1751, care i-a fost oferită de Raţiu Family Charitable Foundation.

LUPU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conceput ca o experiență internațională, master class-ul este structurat pe două componente: una de acumulare de cunoştinţe teoretice şi practice de vioară, studiu individual şi îmbogăţire a spiritului muzical şi o alta, care vizează descoperirea specificului regiunii Transilvaniei. Muzicienii participanți vor avea la dispoziţie 12 zile ca să lucreze și să interacționeze cu studenţii români beneficiari ai unor burse de studiu oferite de Fundaţia Culturală Serban Lupu pentru acest eveniment.

Proiectul muzical se va încheia cu un concert caritabil în data de 12.07.2014, ora 19.00, care va avea loc în incinta fostei Berării din Turda (Piaţa Romană, nr.17), clădire de patrimoniu industrial aflată, din 2004, în proprietatea familiei Raţiu. De asemenea, turdenii melomani şi nu numai se vor putea întâlni cu Maestrul în cadrul unei activităţi culturale organizate de cafeneaua La Papion, în data de 10.07.2014, la ora 19:00.

Master class-ul are şi o componentă de antreprenoriat social: o parte din taxa de înscriere achitată de participanţi va fi donată în contul achiziţionării de materiale de construcţie pentru ridicarea, în curtea fostei Berării, a unui pavilion multifuncţional. Pavilionul va găzdui concerte în aer liber, precum şi spectacole de teatru şi improvizaţie.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.