8 decembrie 2017

Masă rotundă despre Reformă la UBB  

By In Actualitate, Clio

 

Universitatea Babeș-Bolyai organizează sâmbătă, 9 decembrie 2017, la Sala Konrad Adenauer a Institutului de Studii Germane (str. I. C. Brătianu nr.22), o masă rotundă cu tema „Religie și libertate!”, în cadrul seriei de dezbateri „Apfelbäumchen für ein klares Wort-Copacul vieții și evidența cuvântului).

În deschiderea evenimentului va lua cuvântul prof. dr. Rudolf Gräf, Prorector al Universității Babeș-Bolyai responsabil cu linia de studii în limba germană, relația cu universități de limbă germană, resurse umane și doctorate.

La discuțiile moderate de către conf. dr. Edith Szegedi vor participa decanii facultăților de Teologie a UBB: prof. dr. Vasile Stanciu (Facultatea de Teologie Ortodoxă), prof. dr. Cristian Barta (Facultatea de Teologie Greco-Catolică), dr. Olga Lukacs (Facultatea de Teologie Reformată) și dr. Ioan Vik (Facultatea de Teologie Romano-Catolică).

Comunitatea germană din Transilvania este reprezentată prin prof. dr. Konrad Gündisch din partea Asociației Culturale a Sașilor Transilvăneni. Episcopul Reinhart Guib, reprezentantul Bisericii Evanghelice din România, va iniția discuțiile prin descrierea motivelor care au condus la Reformă.

În centrul dezbaterii stă libertatea de gândire a inițiatorilor clujeni ai Reformei, reprezentanți de Franz Davidis. Acesta a îndrumat credincioșii clujeni dinspre biserica romano-catolică, luterană și calvină spre unitarianism.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.