14 aprilie 2016

Marele colecţionar de jazz, medicul Ioan “Pitty” Vintilă şi chitaristul Gyori Laci au decedat

By In Muzica
Marele colecţionar de jazz clujeanul Ioan “Pitty” Vintilă şi chitaristul de jazz Gyori Laci au decedat, informează secretariatul clubului Dr .Jazz a Casei de Cultură Cluj.
“De mult timp nu mi-a revenit o sarcina atat de grea ca azi, cand mi s-a adus la cunostinta ca Presedintele Clubului Dr. Jazz , D-ul Dr. Ioan Pitty Vintila a plecat dintre noi in vesnicie si ca va trebui sa  comunic aceasta veste extrem de trista.
Nu ma pot stapani sa nu va aduc la cunostinta ca aceasta veste am primit-o indreptandu-ma spre Cimitirul Central, unde a avut loc azi ceremonialul funerar al lui Gyori Laci, chitaristul celei mai bune trupe de dixieland din tara Sapte Carabusi, de la Cercul Militar ( Casa Armatei) , condus de Mihai Porcişanu.
Nereusind sa intru in contact telefonic cu rudele Presedintelui nostru, pe aceasta cale transmitem Familiei indoliate durerea si compasiunea noastra adâncă.
D-ul Dr. Pitty ( cum ne permitea si ii placea sa ii spunem) era pt. noi un adevarat sfetnic, un jazzolog de talie mondiala, un autentic om de cultura.
Sa ne rugam pt. El.
Bunul Dumnezeu sa-l ierte. Sa-i fie tarana usoara.
Nu-l vom uita niciodata !”, a anunţat Ştefan Vannai, conducătorul Gaio Big Band, cel mai cunoscut şi vechi ansamblu de jazz clujean, al Casei de Cultură a Studenţilor.
PITTY

Doctor legist Ioan Pitty Vintilă-(c) românia-muzicală.ro

Înmormântarea lui Ioan “Pitty” Vintilă, 80 de ani, va avea loc  vineri, 15 aprilie, ora 12.00, Cimitirul Central.
 
 
                                                                                               

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.