24 iunie 2017

Maia Morgenstern şi Marcel Iureş, în juriul preselecţiei pentru Gala Tânărului Actor – HOP 2017

By In Esenţial, Teatru

Maia Morgenstern, Marcel Iureş şi Petru Vutcărău vor alcătui juriul preselecţiei pentru Gala Tânărului Actor – HOP 2017, care va avea loc în perioada 10 – 12 iulie, la Sala Mică a Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Preselecţia se adresează tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licenţă), începând cu promoţia 2013, iar înscrierile se pot face până pe 30 iunie, informează UNITER.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email doina@uniter.ro un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire sau după adeverinţă în cazul absolvenţilor anului 2017, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exerciţiului prezentat. De asemenea, dacă există anumite cerinţe tehnice pe care UNITER le poate asigura, trebuie menţionate.

Tema din acest an a Galei HOP, aflată la cea de-a XX-a ediţie, este: ”Singurătate – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P. Cehov”.

La Secţiunea Individual, preselecţia va consta în două probe: prezentarea unui moment scenic pe tema impusă, având ca bază texte din opera lui A.P.Cehov (scrisori, nuvele, piese de teatru), cu durata maximă de 5 minute şi prezentarea unui moment scenic, la libera alegere, care să evidenţieze calităţile şi preocupările stilistice ale candidatului, cu durata maximă de 5 minute.

La Secţiunea Grup, concurenţii vor pregăti un spectacol/ studiu/ work in progress (multi-media, instalaţie, teatru fizic, teatru dans, performance) având ca suport un text cehovian sau un text al unui autor modern, contemporan, ce are ca temă revizitarea operei cehoviene, cu durata maximă de 30 minute. Componenţa maximă a unui grup este de 6 persoane.

Gala Tânărului Actor – HOP, program permanent al UNITER, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.