27 martie 2016

Maia Morgenstern, la Cluj, de Ziua Mondială a Teatrului: ,,Unul din principiile după care am fost învățată să funcționez a fost «Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți!»”

By In Esenţial, Teatru

Ziua Mondială a Teatrului a fost marcată, duminică, la Cluj-Napoca printr-o serie de evenimente din cadrul Zilei Porților Deschise la Teatrul Național, eveniment aflat la cea de-a șaptea ediție. Unul dintre momentele cele mai așteptate l-a constituit  întâlnirea dintre renumita actriţă Maia Morgenstern și publicul iubitor de teatru.

Aflată pe scenă alături de regizorul Mihai Măniuțiu,  manager al TNC, actrița a răspuns întrebărilor adresate de cei aflați în sală. Timp de o oră, aceasta a vorbit despre rolul interpretat în spectacolul ,,Astă seară: Lola Blau”, în regia lui Alexandru Dabija, despre întâlnirea cu Mel Gibson în perioada în care juca în renumitul film ,,Patimile lui Hristos”, despre rolul cel mai drag sufletului, acela de fiică, dar și despre importanța publicului pentru un actor.

La întrebarea care parte din ceea ce este a ajutat-o cel mai mult în carieră, Maia Morgenstern a afirmat: ,,Ceea ce știu despre mine este că am moștenit, am învățat și mă sprijin pe un sistem de valori, ceea ce înseamnă, în primul rând, respectul față de sine. Unul din principiile după care am fost învățată să funcționez a fost «Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți!» . Cred în lucrul acesta cu putere.”

DSCN0472

Referitor la public și la relația dintre spectator și actor, aceasta a mărturisit că ,,Însuși faptul că un om pleacă de acasă și intră într-o sală și îmi acordă atenția lui este deja, pentru mine, mai mult decât pot să îmi doresc. În timp, am înțeles că adânca plecăciune pe care o fac nu este numai un gest gimnastic, o mișcare, ci este întreg conținutul recunoștinței mele față de niște oameni care au lăsat altceva deoparte pentru a-mi acorda timpul vieții lor. ʺ

În ceea ce-i privește pe tinerii actori, Maia Morgenstern consideră că sunt bine pregătiți și manifestă dăruire față de tot ceea ce înseamnă teatru. ,,Constat din ce în ce mai mult la generațiile de tineri actori abnegație, dăruire, respect de sine, orizont cultural, ambiție sănătoasă, încât le-aș cere eu sfaturi și nu ezit să o fac”, a concluzionat aceasta.

DSCN0475

Întâlnirea cu Maia Morgenstern pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca a fost urmată de o sesiune de autografe.

 

Text&foto: Moroșanu Manuela

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!