Tranziții tematizează problemele sociale actuale ale minorităților și ale grupurilor marginalizate din perspectiva unui context comun, euroregional. Începând cu 2019 Casa Tranzit (Strada G. Barițiu nr. 16, Cluj-Napoca)va fi gazda lunară a unei serii de spectacole realizate atât în țară, cât și în vecinătate, în țări precum Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria sau Slovenia.

Evenimentele vorbesc despre stări de excepție, despre situații limită, despre margini și marginalitate dar și despre resursele de reinventare, de progres și convivialitate.

„Mai aproape” este un performance muzical pe videochat pentru un singur utilizator (sau mai mulți utilizatori la un singur device) de Panna Adorjáni & Dániel Láng. El are loc sâmbătă-duminică,  28-29 noiembrie, Între orele 14:00-21:30.

Eveniment difuzat online

Vă invităm pentru câteva minute în camera din spate din apartamentul nostru. De obicei aici facem muzică și lucrăm, iar în timpul lockdownului am folosit-o și pentru crearea unui mini performance online. Au rezultat trei variante pe trei diferite teme. Alege cea care îți place cel mai mult, și bucură-te de ea din camera ta.

#1 Virusul suntem noi. Pentru serile când vrei să cugeți asupra responsabilitatea noastră în această situație.

#2 Nu mai vreau să aud nimic despre coronavirus. Dacă ai nevoie de opt minute în care suntem împreună fără să ne amintim ce se întâmplă în lume.

#3 După coronavirus. Dacă vrei să visezi despre cum vom deveni și noi eroi care vor construi o lume nouă.

 

Trailer: https://youtu.be/VH5atwkSXY0 

 

Dacă vrei să participi la performance, rezervă-ți un loc la data și timpul care ți se cuvine prin calendarul de mai jos. După rezervare vei primi prin email link-ul prin care poți să ne alături. Acest performance va fi găzduit de platforma Zoom, unde nu trebuie să ai un utilizator, dar probabil va trebui să descarci aplicația. Dacă participi singur, îți recomandăm să folosești căști. Dacă sunteți mai mulți, puteți folosi o boxă bluetooth sau orice alt sistem, dar dacă nu, e în regulă și să folosiți difuzorul de la laptop, calculator sau telefon.

 

Date:

28 Noiembrie: 14:00 – 21:30

29 Noiembrie: 14:00 – 21:30

Rezervări: https://calendly.com/maiaproape-kozelebb/mai-aproape-kozelebb-closer-tranzit?month=2020-11 

Durata: cca. 8 minute

Limba: română, maghiară sau engleză, după cerere

Acest performance a fost realizat cu sprijinul Centrului Cultural Clujean, în cadrul inițiativei Artiști Împreună.

Eveniment pe Facebook: https://fb.me/e/i8TmJHnZO

Eveniment pe website: https://tranzithouse.ro/ro/events/5fb6720cd3207c0779c9a0d9

 Proiectul Tranziții. program euroregional de artă contemporană este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural, de Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca, Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT și Fundația Communitas.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.