23 mai 2018

Magnus Öström, legendarul toboșar de la E.S.T, concert în premieră la Cluj

By In Cooltura, Muzica

Magnus Öström – legendarul toboșar de la E.S.T. . concertează în premieră la Cluj,  miercuri, 23 mai, de la ora 19:30, la Sala Radio Cluj (str. Donath 160). Acesta împreună cu cvartetul său propune o muzică puternică și expansivă, interpretată de fiecare dată incitant.

Magnus Öström Quartet cântă rock, și nu chiar…, muzica progresivă, și nu chiar… funk metal, și nu chiar…, jazz, și… ați ghicit, nu chiar. Concertele lor sunt o călătorie muzicală cu teleportări rapide între stiluri, pe cât de agreabile, pe atât de muzicale. Majoritatea pieselor te pun ca ascultător într-un fel de transă, din care nu-ți mai vine să ieși, iar când ești singur cu un album de-al lor, adesea îți vine să dai volumul mai tare și să pui piesele pe “repeat”.

Magnus a fost prieten din copilărie cu Esbjörn Svensson, împreună cu care a constituit cel mai influent grup al jazz-ului european, E.S.T. – un moment al istoriei muzicii pe are unii critici îl compară cu cel al lui Jan Garbarek ori Django Reinhardt.

Dispariția fulgerătoare a prietenului său, în 2008, l-a pus pe Magnus din nou în fața căutărilor, pentru un nou parcurs muzical. Rezultatul, cristalizat în 10 ani și trei albume de succes, este o muzică inovatoare, puternică și incitantă, în care orice iubitor de jazz, pop, indie, rock sau alternativă găsește ceva care să îl seducă.

Alături de Magnus Öström îi vom asculta pe Daniel Karlsson (pian și claviaturi), Andreas Hourdakis (chitare electrice și acustice), Frederik Jonsson (bass și sintetizatoare)

„Suntem onorați să îl aducem la Cluj pe Magnus Öström și să oferim melomanilor din acest oraș conexiunea cu un alt muzician legendar din grupul E.S.T., cel mai influent grup de jazz european al ultimilor decade. În 2016 am avut bucuria să îl avem oaspete la Cluj, la Jazz Fan Rising, pe Dan Berglund, basistul de la E.S.T., cu spectaculosul său grup Tonbruket. Jazz Fan Rising este formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile noastre completează agenda de jazz din România. Invitații noștri sunt “rarități”: artiști și proiecte savurate de “cunoscători” sau “stele în curs de consacrare”. Prin asociația noastră dorim să constituim o voce a unei părți a publicului de jazz pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte”, spune Ciprian Moga, inițiator și coordonator al asociației JAZZ FAN RISING.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz,în deschiderea Cluj Innovation Days 2018, în parteneriat cu Cluj IT Cluster.

Biletele la concert pot fi cumpărate de pe www.biletmaster.ro și de pe www.eventbook.ro  sau direct de la casieria Teatrului Național, de la Librăria Humanitas (str. Universității 4) sau de la cinema Florin Piersic.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.