25 septembrie 2015

Magie în alb şi negru cu Eros Ramazzotti la Cluj

By In Cooltura, Special

Un concert de anvergură, de calitate, sub aspectul prestaţiei şi producţiei artistice, cu un joc spectaculos de lumini şi fundal video fascinant a oferit, joi seara, 24 septembrie 2015, marele muzician italian Eros Ramazzoti.

Showul a avut loc la Sala Polivalentă Cluj-Napoca în organizarea firmei The Events Bucureşti, în faţa a circa 5000 de spectatori.

Concurenţa cu meciul de fotbal “U” Cluj-Steaua a fost letală, mulţi clujeni care ar fi venit la concert fiind nevoiţi să opteze pentru echipa de suflet, U Cluj sau pentru Steaua, ultima învingând cu 0-1 în cele din urmă.

Eros a susţinut primul concert din Ardeal, spectacolul făcând parte din turneul mondial de promovare al celui mai nou album intitulat Perfetto.

Eros a zburat imediat după concert la Sofia, unde are programat un alt show.

11997468_1109714309056753_534742524_n

Eros Ramazzotti a cântat cu feeling la Cluj-Napoca

Public

Credem că dacă televiziunile de sport nu ar fi decis ca meciul U Cluj -Steaua sa fie la ora 20.30, in sala ar mai fi venit mulţi spectatori. La concert au asistat aproximativ 5000 de ardeleni. Un public care s-a încălzit greu dar care la final era în picioare dând senzaţia că abia atunci trebuia să înceapă concertul!

Sonorizare  şi lumini

A fost una  din cele mai bune sonorizări din ultimii  ani la Cluj, realizată de firma Paradigma Bucureşti. Jocul de lumini a fost impresionant iar proiecţiile video au fost savoarea concertului, fiind inspirate, profunde şi captivante.


Prestaţia lui Eros

De nota 10. A insistat să se facă plăcut dar în loc de Cluj a spus…Cluji, în repetate rânduri, foarte …ciudat.

Concertul său a fost însă de calibru, atât formaţia care l-a însoţit cât mai ales Eros cu prestaţia sa, bazată pe vocea inconfundabilă, jocul de scenă, care nu trădează trecerea anilor. A cântat, a dansat, a glumit, a făcut numeroase băi de mulţime.

Vocea lui Eros este intactă, inconfundabilă, iar prestaţia de înalt nivel! A dialogat permanent cu publicul, dar şi cu cele două italience de la backing vocals, care au cântat şi în duo sau trio cu el, la rândul lor incitând publicul să aplaude şi să danseze.

“Bună seara, Cluji! Sunt foarte bucuros să fiu aici în seara asta!, a spus Eros în uralele publiculului, la începutul showului.

Apoi italianul născut la Roma a surprins asistenţa împingând singur, din culise,  un pian pe scenă la care a cântat emoţionant una din renumitele sale balade, foarte gustată de public.

Nu au lipist din repertoriu marele sale hituri, Terra promesa, Se bastasse, Una storia importante sau Cose dela Vita!

12048632_1109714369056747_1902215456_nA cântat toate marile piese din repertoriu cu mare succes. Sala a fost la unele piese în delir!

Concept

Showul lui Ramazzotti a fost unul complex, uimind prin miza pe …alb-negru. Atât îmbrăcămintea artiştilor, inclusiv al lui Eros cât şi excelentul fundal video au fost combinaţia contrastantă alb – negru, de mare efect. A mizat pe acest contrast nu pentru că e fan FC Juventus, ci pentru că toată producţia showului a fost astfel gândită. Totul a fost sincronizat perfect, de la copertinele transparente la băile de mulţime gustate de public. Un show bine pus în scenă, bine coordonat. Un accent în plus pentru cele două backing vocals, două soliste de anvergură care au dansat, au cântat inclusiv în duo cu Eros, pe rând!

Bilete

Acestea au fost un pic cam scumpe, lumea nu s-a înghesuit să cumpere bilete. Preţurile au fost la o medie de 140 de lei dar s-au vândut bilete şi cu 300 şi 400 de lei.

Nota finală: a fost un concert… Perfetto.

Clujulcultural.ro vă prezintă playlistul concertului Eros:

Lombra del gigante

Il tempo non sente regione

Perfetto

Alla fine del mondo

Stella Gemella

Sbandando

Rosa nata ieri

Piu che suoi

Se bastasse

Terra promessa

Sei un pensiero speciale

Tra vent anni

Una storia importante

Adesso Tu

L”aurora

Dove c”e” musica

Il viagggio

Un”altra te

I belong to you

Un”emozione per sempre

Cose della vita

Musica E”

BIS

Un angel disteso al sole

Fuoco nel fuoco

Piu Bella Cosa

3 Comments
  1. […] Majoritatea publicului a fost, normal, compus din persoane de vârsta a doua dar au fost şi destui tineri, liceeni sau studenţi. Toto Cutugno este al doilea artist italian care concertează la Polivalenta clujeană, după marele Eros Ramazzotti, despre care a cărui concert am relatat AICI. […]

    Reply
  2. […] Magie în alb şi negru cu Eros Ramazzotti la Cluj […]

    Reply
  3. […] Citeşte un reportaj de la eveniment pe Clujulcultural.ro  […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!