Magia bluesului a cuprins pentru două seri Clujul, cu ocazia cele de a treia ediții a Cluj Blues Fest, festival internațional de blues,  organizat de Asociația Clujul Cultural la Casa de Cultură a Studenților. Asta a fost prima noutate, schimbarea locației din primele ediții ale festivalului pentru o sală de concerte consacrată și mult mai mare ca sala Reduta de la MET.

Circa 1000 de fani ai genului au venit în cele două seri la CCS pentru o porție sănătoasă de blues românesc dar și american asezonat cu un show de funk și soul adevărat.

Festivalul a fost prezentat de Adelina Chișu.

adelina

 

Cluj Blues Fest a fost deschis de trioul român Cyfer, cu un blues autentic, dinamic, aplaudat la scenă deschisă de fani.

cyfer

La celebrul hit Cocaine sala s-a ridicat prima dată în picioare. Soloul de baterie al clujeanului Claudiu Purcărin a fost aclamat.

Dacă ar fi să ne punem întrebarea, există fani ai blues-ului în Cluj-Napoca, răspunsul este clar: există și au făcut spectacol joi si vineri la Cluj!

Surpriza primei seri, atât pentru public cât și pentru organizatori a fost showul electrizant, cum rar se vede la Cluj a trupei Sir Waldo Wheaters, un muzician care cântă, știe saxofon, bass și dansează extraordinar! Un show de funk și de soul american total,  chiar dacă trupa locuiește în Germania, la Stuttgart. Waldo a cântat în trupa lui James Brown mulți ani iar acum predă în Germania funk și concertează cu exotica sa trupă, cu o nemțoaică talentată la saxophone, cu un o frizură rasta și o apariție specială.

sir

Ritmul îndrăcit și dansul a la James Brown a lui Waldo au ridicat sala în picioare de la primele acorduri. O porție de funk serioasă pe care clujenii au primit-o de la niște artiști dedicați total acestui gen. Secția ritmică, de culoare, a dat tonul apoi dialogurile lui Waters cu colega sa de la saxofon asezonat cu dansul său unic au captat atenția publicului, care, la rândul său,  a dansat în draci în sală.

Surpriza serii a fost apariția, pentru două melodii, a solistei americane Harriet Lewis. Atmosfera a fost electrizantă efectiv.

Totul a continuat cu un jam session la Charlie Pub în Piața Muzeului.

Vineri, 7 octombrie, la Cluj a fost o seară autentică de blues.

Primii care au deschis balul au fost cei de la Florin Giuglea Group, care și-au lansat la Cluj unul din cele mai bune discuri de blues, atât sub raport muzical cât și ca design și producție de CD, intilulat “Invitation to the blues”.

giuglea

Timp de oră aceștia au adus un blues autentic, de cea mai buncă calitate. Solourile lui Florin Giuglea au uimit asistența, mai ales că puțini știu că Florin a cîntat, studiat chiar în SUA, ca să înțeleagă mai bine spiritul bluesului, acolo unde acesta a fost inventat.

Binențeles că la fel ca în prima seară, trupa a fost bisată.

Cluj Blues Fest 2016 s-a încheiat incendiar, cu showul lui Harriet Lewis și a germanilor de la Gregor Hilden Band. Lewis a uimit sala prin vocea ei unică, prin show, prin comunicarea sinceră cu publicul.

har
Harriet Lewis

A cântat, a dansat, s-a culcat pe scenă, a înconjurat publicul în sală, a dialogat sincer cu sala. Dar mai ales vocea ei a cucerit efectiv publicul care a aclama-o minute în șir. Contrastul cu blonzii germani a fost și el de efect.

Harriet Lewis a lucra 20 de ani în armata americană, a locuit în SUA, Germania, iar acum din nou în SUA, în Sacramento, California. E o voce mare a bluesului, un showman desăvârșit și, în special, un om sincer, deschis, un artist fără ifose deși are cu ce se lăuda. Sala Casei de Cultură a fost efectiv vrăjită de ea! Seara s-a încheiat cu un jam session la Charlie Pub.

Ediția a treia a Cluj Blues Festival 2016 nu ar fi putut fi organizat fără sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj, NTT DATA România, Charlie Pub, Vicidor.ro, Casa de Cultură a Studenților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.