5 iunie 2016

Mădălina Ghenea: Moda a fost un mijloc de transport care m-a adus la visul meu, filmul

By In A 7-a, Actualitate

Actrița Mădălina Ghenea a fost prezentă la TIFF pentru a-i înmâna premiul pentru întreaga activitate invitatului de onoare de anul acesta, Sophia Loren. La TIFF Lounge ea a vorbit cu emoție și modestie despre film, despre parcursul profesional și despre cum este ea, ca om, dincolo de măștile succesului.  

Călătoria spre succes

Mădălina Ghenea  a început această călătorie printr-un casting la care a mers pentru fratele ei:

,,Jucam baschet la școală, am primit un bilețel pentru un casting la o agenție, unde am mers pentru fratele meu. El voia să vadă fetele frumoase de la casting. Ai mei nu și-au imaginat că voi ajunge aici, dar și-au dorit asta pentru mine. Sunt norocoasă, cred că mă iubește Dumnezeu, am și pus foarte multă muncă în acești 15 ani.”

Mădălina Ghenea

Mădălina Ghenea la TIFF Lounge

Dacă actrița s-ar putea întâlni cu cea care era acum 15 ani i-ar spune să aibă mai multă încredere în ea și să suporte mai ușor criticile.

Familia este foarte importantă pentru Mădălina. La începuturile sale, în cariera de model nu a fost deloc ușor. Peste toate greutățile a trecut, potrivit ei,  pentru că are niște rădăcini puternice. De asemenea, faptul că părinții i-au fost mereu alături, chiar dacă era la distanță, în altă țară a ajutat-o foarte mult.

 ,,N-am vrut să fac România de rușine. Eu chiar îmi iubesc țara. Am încercat să o promovez de fiecare dată când am avut ocazia. Dacă sunt întrebată unde mă simt cel mai bine, spun clar că acel loc este acasă. Sunt mândră că sunt româncă, am prieteni români afară, promovez artiștii români, încerc să aduc toți prietenii mei români la proiectele pe care le am.”, a completat Mădălina.

Nu crede că a făcut vreodată modă de un anumit nivel, pentru că niciodată nu și-a dorit să facă carieră din asta:

,,Eu nu mi-am dorit să fiu model, am vrut să fiu actriță. Moda a fost un mijloc de transport care m-a adus la visul meu, filmul. Nu am făcut niciodată nimic important în modă. Le voi mulțumi celor din modă toată viața. Au fost și dezamăgiri. Aspectele negative sunt, din păcate, greu de depășit de o fată de 14 ani. În timp înveți ce înseamnă un contract, ce înseamnă să îți iei un avocat. Nu vreau să intru în detalii. La început, pentru că nu știi astfel de lucruri, ești furat. ”

Implicarea în proiecte sociale. Proiectul Haiti

Unul dintre motivele pentru care Mădălina a fost criticată în România a fost faptul că s-a implicat într-o campanie de ajutorare a unor copii din Haiti. Proiectul este creat de Asociația Artiști pentru Pace și Justiție . După experiența de acolo, actrița a povestit că s-a întors total schimbată. Mai mult, de curând a încercat să adopte o fetiță, însă procesul este extrem de dificil, mai ales pentru că cea mică este bolnavă:

,,Am prins curaj, mi s-au dat aripi, e o poveste greu de crezut. Am fost criticată că am mers în Haiti, dar oamenii de acolo sunt cu adevărat săraci. Nu au bani să-și înmormânteze copiii. În acea mizerie, corupție, există totuși un institut de cinema, există oameni care au talent. Și eu am primit o lecție de la copiii atât de talentați de acolo. Acolo a fost schimbarea. Visul meu a început acum cinci ani, de acolo.”

Mădălina Ghenea și Mihnea Măruță

Mădălina Ghenea și Mihnea Măruță

 

Sophia Loren este o zeiță pentru ea

Întrebată fiind cum vede toate comparațiile pe care lumea le face între ea și Sophia Loren, Mădălina a spus că  singurul lucru pe care îl are în comun cu consacrata actriță este că au plecat amândouă de la 14 ani de acasă.

,,Sophia Loren este o zeiță care la fel ca cele din Grecia Antică a schimbat suflete și destine. E sursa mea de inspirație, e exemplul meu și a multor generații. Îmi e greu să mai găsesc astăzi un artist complet ca ea. E o actriță care a îmbrățișat tot ce înseamnă cinematografia. Chiar o văd ca pe o zeiță. ”, a spus actrița.

Despre șansele pe care le-a primit spune că Paolo Sorrentino a fost unul dintre cei care i-au dat o șansă, iar de acum singura care nu trebuie să dezamăgească este ea. Fiecare rol pe care l-a primit a venit în urma unui volum de muncă foarte mare. Pentru filmul Tinerețe a lucrat timp de două săptămâni, chiar dacă acolo apare numai pentru câteva secunde.

De asemenea, actrița a povestit că, inițial, pentru rolul din Tinerețe i s-a cerut să interpreteze un personaj gol, lipsit de orice pe interior. Actrița a refuzat și a spus că din punctul său de vedere Miss Univers nu trebuie să fie neapărat un personaj prost, care nu știe nimic:

,,Cred că trebuie să te îndrăgostești de personajul tău, fie el dramatic sau comic. M-am îndrăgostit de fiecare personaj pe care l-am jucat. Mi-a plăcut foarte mult să joc în Tinerețe. E foarte important mesajul pe care îl aduce personajul meu. Contrastul femeii care are ceva de spus, care are un suflet, care nu este goală. Mi-a plăcut cum am construit personajul. La prima proba mi s-a cerut să fiu un personaj gol, dar m-am opus, am explicat că acea femeie nu trebuie să fie proastă. La a patra probă mi-a rescris personajul.”

De asemenea, ea mai spune că Sorrentino a fost un dirijor perfect, a echilibrat perfect relațiile dintre actori. În plus, actrița a mai mărturisit că rolul din Zoolander și l-a dorit foarte mult și l-a obținut după cinci probe.

Mădălina a filmat primul ei personaj în rol principal

Despre ultimul film în care a jucat și în care are primul ei rol principal a povestit că s-a îndrăgostit de personaj.  Nu a putut să dea foarte multe detalii despre acest proiect, dar a mărturisit că s-a format o familie pe platourile de filmare. ,,Doamne cât am plâns când ne-am despărțit.”, a spus Mădălina.

DSC_0110

Despre relația cu presa tabloidă din alte țări spune că este una foarte bună. Cu cea din țară, însă spune că lucrurile nu stau chiar așa.

,,Părinții mei cumva suferă pentru tot ceea ce se scrie. Dar, slavă Domnului, nu am fost aleasă în proiectele mele pentru persoanele cu care am fost, nici pentru ce s-a scris, nici pentru ce se va scrie. Pentru că știu că se va scrie. Pentru că trebuie să fii proastă, urâtă, asta este. Nu există ideea de a verifica din două surse ca să publici o știre. Niciodată, nimeni nu m-a sunat să mă întrebe dacă e adevărată o anumită informație. ”

În încheiere, Mădălina s-a declarat încântată de experiența de la TIFF și că, dacă nu va fi ocupată cu filmările va reveni și la anul.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.