„Lupul Interzis” și „Ursulețul Winnie Pooh”, eroii weekendului la Teatrul „Puck”

Teatru

Cei mici și cei mari sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la două spectacole prezentate de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 16 iunie, se va juca „Micimackó/„Ursulețul Winnie Pooh”, după A. A. Milne, iar duminică, 17 iunie, este programată o reprezentație a spectacolului „Lupul Interzis”, de Patrice Seiler.

Primul spectacol al acestei săptămâni se joacă joi, 14 iunie, la Liceul Teoretic Jósika Miklós din Turda. Este vorba de „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni și Arnica”, după Ervin Lázár, iar cele două reprezentații au loc de la orele 10 și 14. Spectacolul se joacă în limba maghiară

Sâmbătă, 16 iunie, de la ora 11 are loc pe scena Teatrului „Puck” spectacolul „Micimackó/„Ursulețul Winnie Pooh”. Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, casa plină de veselie a ursulețului și a prietenilor săi, timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță.

Regia este semnată de Kovács Ildikó, scenografia de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar György László este asistent de regie.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

În aceeași zi, de la ora 15, spectacolul se va juca în cadrul Festivalului Várkert, anunțat pentru 15-17 iunie 2018 la Castelul de la Gilău.

Duminică, 17 iunie, tot de la ora 11, este programată în sala instituției o reprezentație a celui mai nou spectacol al Teatrului de Păpuși „Puck” – „Lupul Interzis”, după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu.

Povestea migrării lupului începe, ca orice migrare, cu o călăuză care te trece granița – sau marea – și te transferă într-o altă lume. Ce se întâmplă odată ajuns acolo? E povestea fiecăruia dintre cei aflați în căutarea „celei mai bune dintre lumi”.

”Este vorba de un lup care, gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrișării și nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Trece marea, străbate ținuturi după ținuturi și ajunge într-o favelă, la marginea unui oraș uriaș”, descrie Radu Dinulescu, regizorul spectacolului.

„Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă și se poate adresa și copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine”, a adăugat Dinulescu.

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *