9 martie 2016

Luiza Zan, lansare de album de jazz cu treisferturi de sală plină la Cinema Florin Piersic

By In Muzica, Special, Spectacol

Un nou eveniment Why Not, un nou concert de jazz, o nouă prestaţie bună, în faţa unui public care a umplut pe trei sferturi Cinema Florin Piersic.

Anul acesta mărțișorul a venit cu un cadou ritmat pentru publicul clujean, un concert inedit de jazz sub semnătura Luizei Zan & Hungarian All Stars. Evenimentul organizat la Cluj-Napoca de către agenția Why Not a făcut parte din turneul de lansare al albumului Heritage și a avut loc pe 8 Martie la Cinema Florin Piersic.

zan 1

Luiza Zan & Hungarian All Star ieri seară la Cinema Florin Piersic – (c) clujulcultural.ro

Concertul artistei renumită pentru câștigarea premiului I la Festivalul Internațional Cerbul de Aur (iulie 2004), la exact o săptămână după cucerirea unui prestigios premiu II la Festivalul de Jazz din Montreux Elveția, s-a dorit a fi unul de excepție,  în cadrul căruia ritmurile de jazz s-au îmbinat armonios cu elemente folclorice și improvizații vocale de o coloristică extrem de variată. Evenimentul de la Cluj-Napoca a făcut parte din turneul național care celebrează lansarea albumului Heritage, primul material de autor al Luizei Zan, dedicat memoriei mamei sale.

Acest album aduce în fața publicului o experiență inedită prin îmbinarea elementelor de jazz cu cele de folclor, și totodată va oferi un spectacol sublim “cu improvizații instrumentale de mare angajament care lasă publicului român o lucrare unitară, inspirată și de o frumusețe ieșită din comun. Albumul emană o melancolie amestecată cu recunoștință iar nota generală imprimată planului sonor este de aducere-aminte a valorilor și tradițiilor moștenite, motiv pentru care a primit acest titlu.”, explică Luiza Zan

zan 2

Luiza Zan a urcat pe scenă alături de Sarik Peter (pian), Gyarfas Istvan (chitară), Attila Galfi (tobe), Fonay Tibor (bass).

Cinema Florin Piersic s-a umplut pe trei sferturi la concertul talentatei cântăreţe de jazz românce, o voce extraordinară, care a confirmat din nou valoarea sa incontestabilă. Nu a plăcut la toată lumea, au fost cupluri care au plecat, dar cei care au rămas au savurat din plin concertul.

Luiza şi colegii săi au inventat şi un moment inedit. Au chemat pe scenă 10 tinere cărora le-au cerut să spună la microfon, “eu arăt cel mai minunat” urmând să fie aleasă fata cu cel mai simpatic mod de exprimare. În cele din urmă toate cele 10 fete au fost premiata cu cd-ul Heritage în aplauzele sălii.

Luiza a susţinut şi un bis, o prelucrare folclorică în mare vogă, care a ridicat sala în picioare.

Artista a susţinut pe contul său de facebook că a fost cel mai reuşit concert de până acum din turneul de promovare al albumului Heritage.

O filmare din spectacol puteţi vedea AICI

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.