24 august 2015

Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj, expuse la Tate Modern !

By In Actualitate, Vizual

Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca vor fi expuse la renumitul muzeu de artă modernă şi contemporană Tate Modern, din Londra!

Tate London este unul din  primele cinci muzee din lume specializate pe artă contemporană.

Este prima oară în istoria Muzeului de Artă Cluj când picturi din patrimoniul instituţie vor fi  expuse la prestigiosul Tate, explică Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă!

”The World Goes Pop”, o impresionantă sinteză expoziţională dedicată uneia dintre cele mai proeminente mişcări artistice ale celei de-a doua jumătăţi a secolului XX, ”Pop Art”, urmează să fie deschisă publicului la Tate Modern din Londra, în perioada 17 septembrie 2015 – 24 ianuarie 2016. Propunându-şi să releve o perspectivă inedită asupra producţiei „artei pop” din anii ’60 – ’70, expoziţia pune în scenă o radiografie vizual-plastică de mare sugestivitate, obiectivă şi completă, cu un accent deosebit asupra ilustrării modului în care diverse culturi şi spaţii geografice au răspuns la preceptele estetice ale mişcării. Fenomenul politic, corpul uman, spaţiul domestic, consumerismul, protestul public şi „cultura populară”, toate sunt investigate prin intermediul unui repertoriu vast de medium-uri, cu intenţia făţişă de a demonstra că „arta pop” nu a reprezentat doar o celebrare a societăţii de consum occidentale, ci şi un limbaj subversiv de protest, cu valenţe internaţionale, care astăzi se dovedeşte a fi mai actual ca niciodată.

brudascu

Muzeul de Artă Cluj-Napoca participă la organizarea acestei expoziţii cu un număr de două lucrări de şevalet realizate de maestrul Cornel Brudaşcu (n. 1937), figură emblematică a neoavangardei româneşti din anii ’70, a cărui creaţie timpurie dezvăluie certe afinităţi cu expresia picturală de factură ”Pop Art”.

Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment, puteţi citi pe siteul Tate London AICI

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.