19 iulie 2014

“Love Island”, cu Ada Condeescu în distribuţie, în premieră mondială la Festivalul de la Locarno

By In A 7-a, Actualitate

Lungmetrajul “Love Island”, cel mai recent film al regizoarei Jasmila Zbanic, cu Ada Condeescu în distribuţie, va avea premiera mondială la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, “Love Island” va fi prezentat în Piazza Grande, cel mai spectaculos spaţiu de proiecţie în aer liber din cadrul festivalului.

Filmat în vara anului 2013, “Love Island” spune povestea unui cuplu care pleacă în vacanţă pe o insulă de pe coasta Croaţiei, acolo devenind amândoi atraşi de o frumoasă tânără, interpretată de Ada Condeescu.

“Personajul meu este foarte senzual, emană pasiune, are trăiri intense, e plin de energie. M-am bucurat mult să lucrez cu Jasmila, am cunoscut-o la Festivalul de la Berlin în 2010 şi ne-am reîntâlnit în 2013, în cadrul programului Shooting Stars. E o persoană optimistă şi m-a încurajat să experimentez anumite variante de joc, chiar dacă păreau la prima vedere imposibile pentru o anumită scenă”, a declarat Ada Condeescu.

 Love Islande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În distribuţia filmului se regăsesc Ariane Labed (“Before Midnight/ Înainte de miezul nopţii”, “Attenberg”), Ermin Bravo (“In the Land of Blood and Honey”, “On the Path/ Pe calea cea bună”), Franco Nero şi Leon Lucev.

Scenariul este semnat de Jasmila Zbanic (Ursul de Aur 2006 – Grbavica) şi de scriitorul bosniac Aleksandar Hemon.

Festivalul de Film de la Locarno este unul dintre cele mai vechi şi mai importante evenimente de acest gen din lume. De-a lungul anilor, festivalul a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh şi Gus Van Sant. Locarno este frecventat anual de circa 90.000 de vizitatori şi 4.000 de profesionişti.

Alături de “Love Island”, în Piazza Grande vor mai fi prezentate “Dancing Arabs”, de Eran Riklis, “Lucy”, regizat de Luc Besson, şi “Clouds of Sils Maria”, de Olivier Assayas.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno se va desfăşura între 6 şi 16 august.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.