Dream Theater, una dintre trupele legendare ale metalului progressive a ajuns, ieri, 19 mai, la Cluj-Napoca. Pentru o generație de rockeri, de metaliști, a fost un eveniment extraordinar venirea acestei trupe nord-americane la Cluj. Poate că mulți au visat dar puțini au crezut că se poate întâmpla asta.

Iată că visul a devenit realitate. Organizatorul Phoenix Entertainment din București, specializat pe concerte metal, a adus formația pe Cluj Arena în cadrul turneului mondial “Images, Words & Beyond World Tour!

Dream Theater cântă astăzi la București, la Arenele Romane, în ultimul lor show din Europa din cadrul turneului, de la 20.00.

Să-i vezi la Cluj pe virtuozii John Petrucci, chitară solo, John Miyung (bass), Jordan Rudess (clape), Mike Mangini (baterie) și JamesLaBrie (voce) a părut multor ireal.

Dream Theater la Cluj – (c) clujulcultural.ro

Fără nici o exagerare Dream Theater  este una din cele mai bune trupe de metal progressive din istorie, iar virtuozitatea, tehnica extraordinară a instrumentiștilor a fost demonstrată fără tăgadă timp de 3 ore, cât a cântat trupa pe Cluj Arena.

Un concert minunat, lung, în care s-a făcut simțită  “magia” muzicii Dream Theater.

Concertul a început la ora 20.00 fix, când după un intro lung trupa nord-americană a intrat pe scenă. Punctuali, de un profesionalism desăvîrșit, cu un respect pentru public cum puține trupe au demonstrat la Cluj.

Si aici am ajuns la punctul nevralgic al concertului. Prezența scăzută a publicului.  Circa 3000-3500 de fani au venit la concertul de pe Cluj Arena. Promovarea cvasi-inexistentă în Cluj-Napoca (nu au fost deloc puse afișe in oraș, de exemplu), prețul mare al biletelor, 225 lei si 250 lei în ziua concertului și concurența cu finala de campionat național de baschet masculinm care a început cam la acceași oră0 au fost o parte din  motivele unui public redus numeric. Plus muzica de nișă a trupei americane, care se adresează mai ales conaisseur-ilor decât unui public larg.

Solistul James La Brie a și remarcat de altfel contrastul între un stadion pe trei sferturi gol și spațiul în care s-a desfășurat concertul, nici acela plin. De altfel a fost cam unicul spațiu în Cluj unde se putea organiza showul, cele două săli de sport din oraș fiind ocupate cu meci respectiv lucrări de modernizare.

“Oare ce facem cum  toate aceste scaune goale” a spus pe un ton glumeț și a arătat spre un Cluj Arena cvasi gol solistul James La Brie.

Oricum, fanii adevărați au venit, au cumpărat triocuri cu 150 lei bucata, bere Ursus la 8 lei paharul și s-au bucurat de concert.

Revenind la concert, prima parte a lui a inclus piese de pe albume diferite din istoria trupei, solouri de bass, chitară solo și baterie.

Jordan Rudes, John Miyung, John Petrucci si Mike Mangini live la Cluj-(c) Marius Aciu

Pauză de hidratare a existat și a durat doar 15 minute. Berea a curs în valuri. 

Celebrul album Images & Words din 1992, al doilea din discografia trupei,  este un must pentru orice ascultător de muzică metal de calitate. E albumul care i-a făcut pe Dream Theater celebri și care e cel mai vândut din istoria lor.

Așa că atunci când primele acorduri din celebra piesă Pull me Under s-au auzit publicul a fost în delir. S-a lăsat și seara, atmosfera a devenit specială.

Hitul Another Day vi-l oferim în filmarea de mai jos:

 

Solistul James La Brie a dialogat cu publicul și a spus că orașul Cluj-Napoca este superb. A glumit spunând că era să-și rupă gâtul la plimbarea la care a participat prin oraș alături Rudess, aluzie la frumusețile feminine de pe străzi.

Au urmat hituri după hituri, inclusiv un pasaj din piesa Enter Sadman a trupei Metallica. Dream Theater sunt dealtfel renumiți că interpretează coveruri unu la unu.

Celebra piesă Metropolis 1 a aruncat publicul în aer. Este una din cele mai bune piese din repertoriul DT.

După 2 ore și 45 de minute concertul s-a încheiat. Ba nu, trupa fiind chemată la bis! Și Dream Theater au oferit  unul lung, de 19 minute, cu o piesă care are această durată!

La ora 23.00 concertul s-a încheiat cu Dream Theater înclinându-se pe scenă în fața fanilor înfocați.

Va oferim o galerie foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.