Lucrările „Energie”, de Adrian Ghenie, şi „Cap de copil (Micuţa unguroaică)”, de Nicolae Tonitza, au obţinut cele mai mari preţuri de adjudecare în Licitaţia de primăvară a casei de licitații bucureștene Artmark care a avut loc recent, conform News.ro

Întreaga licitaţie, cu 186 de loturi, a avut o rată de adjudecare de 91,4%, iar lucrările vândute au însumat peste 1 milion de euro.

„Energie”, ulei şi acrilic pe carton, a fost vândută pentru 155.000 de euro, încadrându-se în estimarea iniţială.

Al doilea cel mai scump lot a fost „Cap de copil (Micuţa unguroaică)”, ulei pe carton, adjudecat contra sumei de 100.000 de euro, după ce fusese estimat la 50.000 – 80.000 de euro. Tabloul pictat între 1923 şi 1924 este însemnat olograf, pe verso: „Copil de maghiar”.

Locul al treilea între lucrările vândute cel mai scump este ocupat de „Ciobănaş”, de Ştefan Luchian, pentru 40.000 de euro. O altă lucrare a artistului, „Maci şi garoafe”, nu a fost adjudecată în timpul licitaţiei, însă ulterior a fost cumpărată pentru 70.000 de euro.

Au mai fost vândute în licitaţie lucrări de Theodor Pallady, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu şi Gheorghe Petraşcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.