7 mai 2019

Lenny Kravitz belongs to Cluj

By In Cooltura

Showul american de talie mondială a sosit la Cluj adus de un mulatru mic de statură, îmbrăcat retro, cu nelipsiții ochelari de soare și frizură afro dar cu energia debordantă a unui tânăr de doar 20 de ani.

Lenny Kravitz, câștigător pe bandă rulantă a unor premii Grammy, cea mai înaltă performanță artistică în patria show bizz-ului, Statele Unite ale Americii, a demonstrat în fața unei săli pline cu 7-8000 de spectatori, că la 54 de ani poți să ai energia unui tânăr fără cea mai mică problemă. Dacă spiritul ți-e așa nici nu mai contează nimic. Doar că Kravitz arată bine și la corp, a dovedit un tonus bun.

Trebuie doar să trăiești la maximum actul artistic îmbinat cu experiența pe scene mult mai mari si prestigioase cum e Polivalenta clujeană așa cum a dovedit americanul născut în Manhattan. Iar clujenii au răspuns cu energie și entuziasm, totul culminând într-un show de neuitat.

Lenny Kravitz la Cluj. Foto Vlad Cupșa

Lenny Kravitz și excelentul său band de muzicieni pur sânge au cîntat două ore și patruzeci, au venit la bis, au ținut în priză sala, în crescendo, pînă ce ultimul spectator a fost nevoit de ritm și energie să se ridice în picioare și să țopăie.

Apoi Lenny s-a contopit cu sala, a făcut un tur prin mulțimea extaziată, s-a urcat pe boxele de la sonorizare.

”Vă iubesc, vă iubesc pe toți oameni buni. Respect, iubire. Împreună putem schimba lumea, lucurile. Sunteți extraordinari. Vă iubesc mult”, a spus artistul.

Și ce artist! Rock, hard rock, blues, soul, jazz, raggae într-o combinație explozivă. Nimic nu a lăsat deoparte Lenny, nici vechile hituri, știute de sală pe de rost, nici noile piese, nici momente lirice, lungi, cu scena albastră învăluită de fumuri cețoase…apoi momentele hard, drăcești, în care tu ai obosit deja, iar el nu și nu și nu….

Și nu a fost doar el ci și chitaristul cu feeling și plete curentate, bassistul, o negresă cu un look special, cei trei suflători ovaționați, bateristul forțos, care părea că rupe tobele și un claviaturist cu sensibilitate. Totul într-un mix care a dus la un show peste așteptările multora.

” Trebuie să ne conectăm cu noi înşine înainte să ne conectăm cu alţii. I-ați timp pentru tine, apreciază timpul. Nu bani, nu posesiuni (deși nu e nimic greșit în asta), ci timpul este darul. Urmează-ţi instinctul, inima!”, a fost o altă intervenție ovaționată a lui Kravitz.

”L-am văzut de trei ori, dar aici a fost the best. Foarte mult mi-a plăcut” a spus Cristi Grindean, antreprenor de evenimente, pentru reporterul clujul cultural.

KLenny Kravitz live la Sala Polivalentă

Kravitz a pregătit minuțios turneul mondial, inclusiv un cor adus pentru câteva minute apare la bis în showul americanului. Scena e minimalistă dar cei doi colți din fildeș din spatele ei sunt de efect, sunt un simbol al moștenirii muzicale și nu numai, afro, a lui Kravitz. Momentele energetice au alternat cu cele lente, cu solouri de chitară și de clape Hammond, cu dialog cu sala, sau cu solouri de saxofon. Instrumentiști cu joc de scenă, dar și muzicieni buni, totul într-un spectacol pe care un fan Kravitz nu îl va uita prea curând sau niciodată. Nu se știe când ne vom mai întâlni cu el la Cluj deși, impresionat de reacția fanilor, acesta a spus că ”i hope meet you again soon, people”….

Concertul lui Lenny Kravitz este primul la Cluj-Napoca și a fost organizat în cadrul turneului internațional de promovare al celui de-al 11-lea album, “Raise Vibration”.

Organizator a fost compania de evenimente din Bucureșt, Emagic Entertainment, care i-a mai adus la Cluj pe Roxette, Sting și Depeche Mode si revine cu Tom Jones în vară.

Showul de la Polivalentă a fost deschis de nigerianca de 23 ani Annahstasia Enuke, o voce specială. Ea își promovează primul album, “Sacred Bull”, lansat în 2019.

Vă oferim o filmare cu Lenny Kravitz . Vom reveni și cu altele:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.