20 martie 2014

Legendarii rockeri T-Rex vin la Jucu, la Festivalul Naţional al Transportatorilor!

By In Actualitate

Prima ediţie a Festivalului Internațional al Transportatorilor va avea loc la Jucu, în judeţul Cluj, între 9-11 mai, în organizarea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) şi IRU (International Road Transport Union).

Festivalul are loc în parcarea parcului industrial Tetarom III, zona investiţiei italiene DeLonghi.

Bugetul festivalului e de 150.000 de euro. Organizatorii se aşteaptă un aflux de spectatori de circa 15.000 în cele trei zile de festival, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă Tudor Runcanu, PR Manager al festivalului.

La festival vor cânta legendarii rockeri britanici de la trupa T-Rex, vedete ale anilor 70!

Partener principal al evenimentului este Consiliul Judeţean

Sub umbrela T-Festival se întrunesc cei mai importanți producători de camioane și consumabile, cei mai activi dealeri și importatori de motociclete și echipamente, și pasionați de camioane și motociclete. Este un festival în care pasiunea pentru camioane și/sau motociclete se îmbină cu muzica. Într-un cadru mai puțin convențional se vor lega noi colaborări în industria de transport și în cea moto.

trucks

Concursuri şi premii

Pasionații care vor ajunge în al doilea weekend din mai la Jucu vor vedea cele mai frumoase camioane și motociclete din România. Aici va fi desemnat cel mai frumos camion din Sud-Estul Europei, deținătorul primind pe 11 mai trofeul T-Festival, 3000 de euro plus produse și serviicii în valoare de 2000 de euro. Publicul va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește desemnarea celor mai frumoase motociclete din categoriile: Custom&Cruiser, Naked Street&Touring, Supersport, Enduro &Cross, iar premiul este în valoare de 2000 de euro plus produse și servicii în valoare de 500 de euro.

Președintele juriului pentru sectiunea camioane este domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, iar în ceea ce privește juriul concursului moto acesta este prezidat de Cristi Hrubaru, vedeta Rock FM fiind de altfel și cel care se va ocupa de întreținerea atmosferei.

În cadrul festivalului va avea loc și o întrunire a Top 100 companii de transport din industria românească, ocazie cu care UNTRR și IRU vor acorda premii firmelor reprezentative.

„Festivalul va fi o întâlnire a oamenilor care cred și trăiesc în spiritul libertății, a oamenilor care nu cred că distanțele înseamnă ceva atunci când există comunicare și prietenie. Concursurile organizate vor fi cele mai bune prilejuri de a descoperi fantezia, aproape fără limite, a oamenilor pasionați de motociclete sau camioane.”, a declarat Corina Buzatu, manager de proiect T-Festival.

Concerte rock. Headlineri T-Rex!

Cele două seri muzicale sunt împărţite pe două genuri distincte. În prima seară, pe 9 mai, preponderent se va cânta rock’n’roll şi acustic. Pe afiş apar formaţiile clujene Natif şi Catrhythm, Rob Kingsley (tribut Elvis Presley) împreună cu Trooper  vor readuce pe scenă imaginea vie a legendei rock’n’rollului,  fiind urmați de nimeni altul decât Stefan Bănică Jr. alături de bandul său. Noaptea se va încheia cu un exploziv show de cabaret!

Pentru seara de sâmbătă, în 10 mai, rockul va intra puternic în scenă fiind reprezentat de formaţiile: Theory of Mind, Grimus, Trooper şi legendarii T-REX!

T-Festival marchează instituirea și sărbătorirea pentru prima dată a Zilei Transportatorilor,  pe data de 9 Mai‚ ziua Sfântului Cristofor, o inițiativă UNTRR.

Sfântul Cristofor este protectorul transportatorilor şi patronul călătorilor. Legenda îl descrie pe sfânt ajutând un copil la traversarea unui râu. Povara de pe umerii săi a fost extrem de grea însă credinţa l-a ajutat să ajungă la mal. Odată ajuns, copilul îi destăinuie sfântului că el este Isus Hristos și că, în fapt, sfântul a dus pe umerii săi întreaga lume.

 Atât motoarele cât și muzica fac parte din cultura modernă a umanității, ele au mers de fiecare dată și peste tot perfect mână în mână, au adus oamenii împreună, i-au pus față în față pentru a vedea cât de asemănători suntem unii și alții, cât de comune ne sunt idealurile și pasiunile. Este știut faptul că motocicliștii și camionagiii se salută în trafic. Indiferent de țara în care se află…există un soi de simpatie între cele două categorii de driveri. Cât despre rock, aceasta artă unește întotdeauna oamenii de calitate! Sunt onorat să prezint evenimentul de la Jucu, a spus şi  Cisti Hrubaru, vedetă Rock FM şi prezentatorul festivalului. 

 T Festival este un festival UNTRR și IRU în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, DeLonghi, Tetatrom, ImagineTact, fiind susținut de: BursaTransport, EVW Holding – Dealer Oficial DAF in Romania, Eurowag, MOL Romania, Renault Trucks, Scania, Schmitz Cargobull,  Vesta Investment, Vialtis, Volvo Trucks si Yamaha.

Parteneri media: RockFM, TVR Cluj, clujulcultural.ro, oradestiri.ro, clujtoday.ro, cotidianultransilvan.ro, jurnalrock.ro, Tipex, Imagine Tact si AAM Advertising.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.