9 noiembrie 2016

Lavinia Braniște despre “Interior zero”

By In Actualitate, Carte
 
 

 

Lavinia Branişte va vorbi despre romanul său de debut, Interior zero, apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, joi, 10 noiembrie, de la ora 18:00, la Librăria Book Corner (B-dul Eroilor 15) 

Invitaţi, alături de autoare: Cosmin Borza şi Rareş Moldovan. Moderator: Valentin Derevlean

Despre volum

Cristina are treizeci de ani, lucrează la o firmă de construcţii, are un prieten, Mihai, şi locuieşte în apartamentul unui coleg de muncă. O existenţă aparent normală, dar care ascunde prea multe neajunsuri. Deşi încă tînără, nu vede un traseu bine delimitat al vieţii sale, locul de muncă o sufocă, e aproape toxic, iar iubitul îi oferă doar o relaţie la distanţă, fără prea multe perspective, apărînd şi dispărînd pe perioade mai lungi sau mai scurte. Nu ştie dacă îl iubeşte sau nu şi ar dori să clarifice lucrurile cu el, însă totul se complică din cauza unei sarcini nedorite. Ar vrea să scape şi de job, de şefa obositoare şi colegii plictisitori, dar asta se întîmplă doar cînd firma dă faliment. Veşnica nehotărîre face ca toate marile decizii să fie luate de alţii pentru ea. Va reuşi oare să-şi depăşească condiţia? Îşi va găsi, într-un final , drumul pe care şi-l doreşte? Interior zero ne arată cît de uşor poate să treacă viaţa pe lîngă tine şi cum alegerea căii mai sigure poate avea consecinţe mult mai grave decît ţi-ai putea imagina.

Despre autor

Lavinia Branişte s-a născut în 1983, la Brăila. A studiat limbi străine la Cluj-Napoca şi Bucureşti. A debutat în 2006 cu volumul de poezii Poveşti cu mine, după care au urmat două volume de proză scurtă, Cinci minute pe zi (2011) şi Escapada (2014), şi o carte pentru copii, Rostogol merge acasă (2016). Interior zero este primul ei roman. În prezent locuieşte în Bucureşti, unde lucrează ca traducătoare.

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.