Cât mai aproape de tine este romanul de debut al lui Vlad Roman, apărut anul acesta în colecția Scriitori români a editurii Univers.

Acesta va fi lansat, joi, 17 noiembrie 2016, la ora 19:00, în prezența autorului și a invitatului acestuia, criticul Horea Poenar.
 
Ce distanță e între Odessa și Rusalka? Între limba slovinciană de acum două secole și limba germană de azi? Între peștii ketoa și scafandrul care îi studiază? Între o femeie și un bărbat? Între amintire și uitare? Un bărbat îi scrie unei femei povestindu-i propria ei viaţă, încercând să-i redea ce a pierdut din cauza amneziei de care suferă, chiar şi ce n-ar fi ştiut ea că a pierdut nici dacă şi-ar fi păstrat memoria intactă. „Lumea e complicată ca un tatuaj sub o dantelă” spune unul dintre personajele acestui roman excepţional despre iubire şi identitate, despre spaţiul est european al prezentului şi despre spaţiul acvatic al amintirii. Roman câștigător al Concursului de manuscrise organizat de Editura Univers în 2015.

Vlad Roman s‑a născut în 1981 în Sebeș, jud. Alba. A absolvit în 2003 Facultatea de Litere din Cluj, în cadrul căreia a activat apoi până în 2009. Între 2002 și 2006 a fost redactor‑șef la revista Echinox. În intervalul 2001‑2009 a publicat o serie de articole, cro­nici, studii etc. în reviste culturale din țară și în volume colective de specialitate. A avut mai multe slujbe, inclusiv profesor de limba ro­mână, editor, redactor și lector de editură, traducător etc. Din 2009 trăiește în satul natal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.