28 martie 2014

La un ceai cu Lavinia Branişte şi cărţile ei la librăria Cărtureşti Cluj

By In Actualitate, Carte

Librăria Cărtureşti Cluj din  Iulius Mall organizează astăzi o întâlnire cu scriitoarea  LAVINIA BRANIŞTE şi cărţile ei.  Dialogul cu autoarea este moderat de  Mihai Mateiu. Evenimentul are loc la ora 19.00.

 

”Mi s-a părut dintotdeauna c-ar fi fascinant să trăiesc o zi în mintea cuiva care mă cunoaşte şi să petrec ziua aia cu mine. să mă văd din afară. atunci cred c-aş putea să spun în cuvinte cum sunt. în rest, nu ştiu, am şi eu anotimpuri înăuntru.” Spunea, în loc de autoportret, Lavinia Branişte, într-un interviu.

Nu îi putem îndeplini dorinţa, dar vă putem ajuta pe voi să fiţi acea persoană care petrece timp cu ea, încercând să o cunoască. Dacă i-aţi citit cel puţin una dintre cărţile publicate, fie volumul de poezii Poveşti cu mine (2006), fie cele de proză scurtă, Cinci minute pe zi (2011) sau Escapada (2014), cu siguranţă această perspectivă vi se pare şi vouă fascinantă. Dacă nu i-aţi citit încă textele, atunci suntem convinşi că întâlnirea cu ea vă va face cât se poate de curioşi.

Lavinia Branişte are un stil candid, natural şi plin de umor, genul de scriitură care se citeşte de la sine, unde nu se vede efortul şi care te lasă dorind mai mult. «Personajul Lavinia suferă de insomnii (din cauza vântului, din cauza greierilor, nu prea contează, având în vedere că fiecare obsesie personală e ridicată la rang de patologie), are probleme de greutate (îşi aduce aminte vag că s-ar putea să-i fi plăcut îngheţata pe vremuri), pare să fie urmărită peste tot de insecte (musculiţe, păianjeni, greieri şi tânţari) şi de pseudo-eşecuri pe plan amoros.”» Cât de mult seamănă scriitoarea cu personajele ei, vă lăsăm pe voi să descoperiţi, la întâlnirea de luna aceasta a Dialogurilor cu Scriitori Români.

Lavinia Branişte s-a născut în 1983, la Brăila. A studiat limbi străine la Cluj-Napoca şi Bucureşti. A debutat in 2006 cu volumul de poezii Poveşti cu mine (Paralela 45), după care au urmat un volum de proză scurtă, Cinci minute pe zi (Casa de Pariuri Literare), în 2011 şi Escapada (Polirom) în 2014.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.