22 decembrie 2020

La 31 de ani de la Revoluția din Cluj, s-a lansat un volum cu fotoreporterii ei

By In Carte

Fotograful clujean Rareș Beuran a lansat ieri, 21 decembrie 2020, la fix 31 de ani de la Revoluția anticomunistă care s-a declanșat la Timișoara apoi București și Cluj, volumul de interviuri cu fotoreporteri intitulat ”Revoluția din 1989, Cluj-Napoca. Reflecții fotografice”.

Volumul a apărut la editura UBB, Presa Universitară Clujeană.

Rareș Beuran a activat în presa clujeană iar în prezent este cadru didactic al Departamentului de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș Bolyai (UBB).

Disidenta anticomunistă Doina Cornea împarte pâine la Revoluție. Foto Rareș Beuran

 
Volumul de față face parte dintr-un demers mai amplu de reconstrucție vizuală a unui eveniment important din istoria recentă al orașului Cluj-Napoca. În anul 2019, Beuran a realizat filmul documentar Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989, trailer AICI, intervievând o primă serie de fotografi, iar pe parcursul acestui an am continuat cercetarea prin intervievarea altor nouă fotografi clujeni.
Luni seara a avut lansarea oficială pe Zoom la care au participat o parte a fotografilor clujeni ai Revoluției, jurnaliști, cadre didactice, studenți.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!