9 noiembrie 2017

Klaus Obermeier, performance in beciul Palatului Banffy

By In Actualitate, Vizual Artistul a mai fost de doua ori la Cluj cu video mappinguri

Spectacol interactiv de sunet și video organizat astazi de Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai, alături de Muzeul de Artă Cluj.

Acesta este intitulat „Interacțiuni subterane” si consta intrun performance interactiv de sunet și video.

Evenimentul se va desfășura între 17.00 – 20.00, în galeriile din subsolul Muzeului de Artă din Cluj.

Proiectul este realizat de Klaus Obermeier – artist Intermedia, de studenţii masteranzi Adelina-Laura Bulibașă, Vlad Colciar, Adrian Ganea, Lucian Matei, Bogdan Olaru, Alexandra Sucioaia, coordonaţi de prof. Rodica Mocan, alături de Mădălina Mânzat – de la Teatrul Național Cluj.

Video mapping marca Obermaier

„Seria de evenimente multimedia Subterranean Interaction activează câteva dintre zonele cele mai fertile ale întâlnirii dintre artele vizuale şi performative şi tehnologiile digitale. Efectele acestor explorări vizează trei paliere: spațiul, spectatorul şi imaginea. Spațiul, în acest caz, nu este o simplă matrice a actului artistic, ci catalizatorul său, devenind un spațiu-interfață a cărei versatilitate se datorează, în mare parte, scenografiei spectaculoase oferite de pivnițele medievale. Într-un astfel de context, spectatorul se transformă dintr-un privitor pasiv şi autonom, pierdut în întuneric, într-un participant angajat, responabil, în parte, de finalitatea şi aspectul actului artistic. Interactivitatea devine astfel un joc în care imaginea şi sunetul se întretaie şi se determină reciproc în construcții multimodale, multimediale şi multisenzoriale”, declară Horea Avram, unul dintre organizatorii evenimentului.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.