31 mai 2019

Jurnal de TIFF#18. Prima producție clujeană de realitate virtuală despre Marele Război

By In A 7-a

Prima productie locala de realitate virtuala despre Primul Razboi Mondial, in cadrul TIFF. Scurtmetrajul a fost realizat de catre 3dpixelated, din Cluj-Napoca.

”Scurtmetrajul arată imaginea Războiului Națiunilor concentrându-se pe cinci piloni: momentul și motivația intrării în Război, recrearea atmosferei unui oraș bombardat, prezentarea simultană a două lumi paralele în același spațiu-timp, fotografii stereoscopice de arhivă și impactul asupra populației.
Un storytelling creativ implementat într-un mediu CG vă va captiva din prima secundă de experiență imersivă.”, explică Vlad Dragoș unul dintre realizatori.

Este o experiență imersivă a ceea ce a însemnat viața pe câmpul de luptă a unui soldat în Primul Război Mondial denumit și Marele Război. Vreme de câteva minute, spectatorul va fi transpus, cu ajutorul realității recreate în mod virtual, în lumea frontului de război și a tranșeelor, având astfel parte de experiența unui soldat din Primul război Mondial.
Un film de scurt metraj, creat de o echipă de arhitecți din Cluj-Napoca, din cadrul companiei 3dpixelated.

Regia: Anca Bonta, Dragos Codre, Tudor Suciu, Dragos Vlad/ 2018/ 8′

Programul complet al filmelor din cadrul VR cinema și informații despre bilete găsiți aici: http://tiff.ro/infiniTIFF/vr-cinema


Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!