16 septembrie 2017

Juriul premiului Médicis a anunţat prima selecţie din acest an cu 14 romane franceze

By In Actualitate, Carte

Juriul Premiului Médicis a ales într-o primă selecţie 14 romane, dintre care două la debut, pentru decernarea care va avea loc pe 9 noiembrie, potrivit AFP.

Printre cele 14 titluri, cinci sunt de asemenea în lista Academiei Goncourt. “Fief”, de David Lopez, unul dintre primele romane alese de juriul Médicis, a fost remarcat şi de juriul premiului Renaudot.

O a doua selecţie Médicis (romane franceze şi străine) va fi anunţată pe 26 septembrie, iar a treia şi ultima, pe 30 octombrie, va preceda premiul din 9 noiembrie. 

“Nos richesses”, de Kaouther Adimi, “Une fille dans la jungle”, de Delphine Coulin, “Avant que les ombres s’effacent”, de Louis-Philippe Dalembert,  “Un certain M. Piekielny”, de François-Henri Désérable, “Sans Véronique”, de Arthur Dreyfus, “Un loup pour l’homme”, de Brigitte Giraud, “Une chance folle”, de Anne Godard, “La Disparition de Josef Mengele”, de – Olivier Guez, “Grand frère”, de Mahir Guven, “Tiens ferme la couronne”, de Yannick Haenel, “Ton père”, de Christophe Honoré, “L’avancée de la nuit”, de Jakuta Alikavazovic, “Fief”, de David Lopez, “Souvenirs de la marée basse”, de Chantal Thomas. 

Premiul Médicis, înfiinţat în 1958 de Gala Barbisan şi Jean-Pierre Giraudoux, este atribuit în fiecare an în cadrul unei ceremonii ce este organizată în restaurantul La Méditérranée din Piaţa Odéon din Paris. 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.