Scriitoarea britanică J. K. Rowling va lansa 12 poveşti noi bazate pe celebra franciză literară “Harry Potter”, în apropierea sărbătorilor de Crăciun.

J. K. Rowling va lansa 12 poveşti bazate pe franciza literară “Harry Potter”, cu ocazia Crăciunului (Imagine: Hepta)

Scriitoarea a anunţat pe site-ul său, Pottermore.com, că, începând de pe 12 decembrie şi până pe 24 decembrie, va publica în fiecare zi câte o nuvelă bazată pe personajele din populara franciză “Harry Potter”, informează contactmusic.com.

De asemenea, într-una dintre poveştile de Crăciun vor fi dezvăluite noi informaţii despre inamicul lui Harry Potter, Draco Malfoy, precum şi reţete pentru poţiuni. În plus, fanii francizei “Harry Potter” vor avea şansa de a câştiga premii, prin rezolvarea unor “ghicitori care rimează”.

Recent, scriitoarea britanică J. K. Rowling a publicat pe site-ul său o biografie a personajului Dolores Umbridge din franciza “Harry Potter”, o profesoară care adoră culoarea roz, are un zâmbet cald şi predă la Şcoala de apărare împotriva artelor întunecate.

Totodată, alături de biografia personajului Dolores Umbridge, J. K. Rowling a publicat alte cinci povestiri scurte pe site-ul Pottermore, inclusiv una despre închisoarea Azkaban şi o alta despre toate persoanele care au deţinut funcţia de ministru al Magiei.

Cărţile “Harry Potter” au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

În vârstă de 49 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria “Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.