Istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, va prelua funcția de manager al Bibliotecii Naționale a României, scrie România Liberă.

Istoricul și scriitorul Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, va prelua, aproape cu certitudine, funcția de manager al Bibliotecii Naționale a României.

Anunțul în acest sens a fost făcut, în seara zilei de luni, 12 iulie 2021, de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

“Am avut discuţii cu mai multe personalităţi din zona culturală, dar discuţiile care au înaintat şi cu care am făcut paşi concreţi şi sunt în măsură să îl anunţ aproape sigur ca viitor manager al Bibliotecii Naţionale este domnul Adrian Cioroianu. Eu zic că este un om care va implementa un nou parcurs în ceea ce înseamnă raportul dintre societate şi Biblioteca Naţională, care cred că trebuie să îşi pună o amprentă mai puternică în viaţa noastră social – culturală”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu la postul de televiziune TVR 1.

În acest moment, funcția de manager al Bibliotecii Naționale este asigurată, în mod interimar, de un angajat al instituției.

Adrian Cioroianu (54 de ani) a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Tăriceanu, între anii 2007 – 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.