3 mai 2019

Istoric de artă renumit, lansare de carte la UBB

By In Carte

Universitatea Babeș-Bolyai și Editura Școala Ardeleană vă invită la lansarea volumului „Periculoasele derive. Reflecții asupra unui prezent fără viitor” de Grigore Arbore (Prefață de Vasile Pușcaș, Colecția Istorie contemporană).

Prezintă: teologul Ioan Chirilă, filosoful Aurel Codoban, istoricio Ioan-Aurel Pop șiVasile Pușcaș.

Evenimentul va avea loc luni, 6 mai 2019, ora 13.00, în Foaierul Casei Universitarilor (Str. Emmanuel de Martonne nr. 1, Cluj-Napoca).

Profesorul Vasile Pușcaș despre cartea lui Grigore Arbore:
„Periculoasele derive. Reflecții asupra unui prezent fără viitor” este un volum care ne atrage atenția asupra numeroaselor dezechilibre din societatea contemporană internațională. Situație care nu devine periculoasă decât atunci când state, corporații, lideri și organizații regionale/globale neglijează gestionarea adecvată și la timp a respectivelor debalansări. Preocupare care ar trebui să fie permanentă în mintea și acțiunea liderilor și cetățenilor Planetei. Din textele incluse în acest volum transpare îngrijorarea autorului față de modul cum în diferite zone ale globului, inclusiv în cea europeană, sunt gestionate problemele prezentului și viitorului. Grigore Arbore este un optimist și consideră că omenirea ar trebui să evite repetarea unor greșeli ale trecutului și să învețe a trăi în comuniunea valorilor umaniste pe care înaintașii ni le‑au oferit, sugerând, precum o făcea și Vasile Pârvan, că datoria generațiilor de azi și de mâine este să contribuie mereu la umanizarea lumii. Actualul volum de eseuri al distinsului cărturar care este Grigore Arbore ni se adresează nouă, celor care suntem în căutarea unei căi de evoluție pentru secolul al XXI‑lea.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.