Asociația Vechiul Cluj vă invită miercuri, 15 noiembrie 2017, la lansarea primei traduceri în limba română a lucrării „Istoria Clujului” de Jakab Elek. Traducerea și studiul critic aparțin lui Varga Attila. Proiectul traducerii fiind unul de durată, volumul lansat acoperă perioada cuprinsă între anii 1690 și 1701. Evenimentul va avea loc de la ora 17.00, în Londoner Pub.
Lucrarea originală are trei volume a câte 1.000 de pagini, a apărut inițial între anii 1870 și 1888 și vizează o perioadă foarte lungă de timp, de la fondarea orașului de pe Someș și până în secolul al XIX-lea. Până acum, aceasta nu a fost până acum tradusă în limba română. Prin traducerea realizată de Dr. Varga Attila, Cercetător Științific II la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, Asociația Vechiul Cluj inițiază demersul necesar de recuperare a memoriei unui loc caracterizat prin diversitate, o urbe care a fost și este un reper de conviețuire multietnică și multiconfesională.
Tot miercuri, 15 noiembrie 2017, Asociația vă invită la o nouă întâlnire din seria Povești despre Cluj, în care se va lansa al treilea volum al seriei omonime. Aceasta se va desfășura cu începere de la ora 18:00, în Londoner Pub.

Aceasta va marca lansarea volumului III al seriei Povești despre Cluj și îi va avea ca invitați pe toți cei 14 autori ai poveștilor din acest volum: Mihai Armanca, Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, Ioan Ciorca, Dan Clinci, Horațiu Damian, Tiberiu Fărcaș (editor-coordonator Clujulcultural.ro), Mihai-Florin Hasan, Laszlo Alexandru, Vasile Lechințan, Lukács József, Cosmin-Gabriel Porumb-Ghiurco, Gabriel-Virgil Rusu, Tudor Sălăgean și Bogdan Stanciu.

Proiectul Traducerea lucrării „Istoria Clujului” de Jakab Elek se află la prima ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Proiectul Povești despre Cluj se află la a patra ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.