11 mai 2018

Ioan Bolovan este noul director al Institutului de Istorie al Academiei Române Cluj

By In Actualitate

EXCLUSIV. Istoricul și profesorul universitar, prorector al UBB,  Ioan Bolovan, este noul director al Institutului de Istorie “George Barițiu” al Academiei Române-filiala  Cluj, în urma unui concurs pe care l-a câștigat. Fostul director a fost regretatul istoric Nicolae Edroiu, decedat în urmă cu câteva luni. Bolovan este unul din cei mai reputați specialiști în demografie. 

 

Profesorul universitar Ioan Bolovan

Profesorul Ioan Bolovan se află astăzi în Italia, la Târgul Internațional de Carte din Torino, unde lansează un volum important împreună cu rectorul Ioan Aurel Pop.

Volumul „Istoria Transilvaniei” de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan (Proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, Editura Școala Ardeleană, Colecția Şcoala ardeleană de istorie) a apărut în limba italiană, în traducerea Mariei Floarea Pop, la Editura Rediviva din Milano (Colecția Culturi și civilizații / Culture e civiltà).
Cartea se va lansa, în prezența autorilor, sâmbătă, 12 mai 2018, în cadrul Salonului Internațional de Carte de la Torino, Pavilionul României, organizat de Institutul Cultural Român.

“Istoria Transilvaniei” de Ioan Aurel Pop și Ioan Bolovan a fost tradusă în italiană

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.