Rectorul UBB și totodată președinte al Academiei,  Ioan-Aurel Pop,  a declarat sâmbătă, 21 aprilie, după lansarea de carte pe care a avut-o la Târgul de Carte Gaudeamus din Piața Unirii, că și-a depus demisia dar Senatul UBB nu i-a aprobat-o și că o decizie definitivă e așteptată în următoarea ședință de Senat a UBB, de marți.

„Senatul e suveran în luarea deciziilor și, din câte știu, se va întruni marți. Senatul UBB nu a acceptat demisia mea. M-am interesat și nu există incompatibilitate între cele două funcții, cea de rector și de președinte al Academiei Române. Nu fac parte din același minister, sunt funcții distincte. Evident că nu le voi putea să le onorez pe amândouă și chiar dacă mi se va cere să rămân voi delega puterea și voi rămâne oficial rector până la noile alegeri. Dar încă nu e o soluție clar adoptată. Eu mă supun Senatului. Am vrut să îmi depun demisia, dar am fost sfătuit să nu o fac, pentru că se dorește ca Universitatea să aibă continuitate, cel puțin formal, prin numele meu. Din acest punct de vedere, echipa de prorectori a fost extraordinară. Dacă Senatul găsește o altă soluție, mie mi-ar fi mai ușor să fiu președintele Academiei în această fază. Juridic voi putea să acopăr ambele funcții, dar una va prevala și aceasta este cea de președinte al Academiei. În acest caz se vor găsi formule de delegare a puterii, de prorectori care să aibă semnătură sau interimat”, a spus Ioan-Aurel Pop.

Pop a fost ales înainte de Paști președinte al Academiei Române.

El și-a relansat astăzi o carte. Citiți despre lansare aici:

https://www.clujulcultural.ro/rectorul-ioan-aurel-pop-intre-a-iubi-trecutul-si-a-te-pricepe-la-trecut-ca-sa-il-examinezi-este-o-mare-deosebire/

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.