25 iulie 2014

Instalaţiile de sârmă din expoziţia In Coming, atracţia Galeriei Hubertus

By In Esenţial

Galeria Hubertus a organizat ieri seară, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei  The coming, expoziţie ce-l are ca autor pe nonconformistul artist al  instalaţiilor de sârmă, Paul Cristian Cordoş.

Conceptul Art Bending se sustrage inspiraţiei artei stradale şi minimalismului contemporan-global, reproducând în câteva lucrări traseul artistului prin tematica frumosului feminin, simbolic floral şi ironico-realist banskyian. Artistul preia şi transformă, metamorfozează!

Zeci de clujeni au venit la vernisaj ca să vadă interesantele instalaţii de sârmă expuse de tânărul artist Paul Cristian Cordoş.  Instalaţiile au fost prezentate de  prof. univ. Dorel Gaina, criticul de artă Sabin Mircea Rus si curatorul Christine Marie Turcu.

sarma artist

Artistul Paul Cristian Cordoş

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Paul Cristian Cordoş e un artist al contemporanului stradal. 

Conform profesorului Dorel Găină, “găseşte poezia noului şi o valorifică într-o artă vie, simplă,  dar plină de concept. Nu îi este teamă de a fi copiat, ba chiar incită şi invită la acest lucru pentru că arta nu stă în sertar. M-am bucurat mult să dau de un astfel de artist căruia nu îi este teamă de a fi “împărţit şi răspândit” pentru că la rândul lui îşi asumă manifestul creaţiei tot printr-o ars imitatio. Pornind de la Basnky, Andy Warhol, Pop-Art, Grafitti-ul necunoscut dar viu al străzilor pariziene, toate converg în artist ruptura cu scrobitul academism şi scot la iveală doar lupta pentru concept, idee şi umplere paradoxală a vidului lăsat de sârma îndoită”.

Paul Paul Cristian Cordoş nu e un artist care să nege tradiţia dar ia ideea de apogeu artistic din artă, curăţând-o de orice artificiu “rococcontemporan”.

“Elanul său a pornit de la Le signal a lui Brâncuşi. Văzând in atelierul de la Paris lucrarea şi-a ştiut astfel drumul. Şi nu e o poveste ieftină ci chiar vezi în ochii artistului strălucirea, sparkle-ul entuziasmului creator spre frumosul artei.. El creează cadrul pe care noi îl umplem cu imaginile şi emoţiile noastre.. E o artă-pod intre artist si public. Un pod pe care mergi si te insotesti cu arta, adica intradevar un street-art de conceptie. Expozitia de la Cluj se doreste a fi un capat de inceput de pod spre destindere artistica si acceptare a contemporanului de calitate, nu de umplutura. Dupa Paris, Ungaria, Bucuresti unde a reusit performanta ca pe vremurile lui Luchian, sa i se cumpere lucrari chair inainte de vernisaj, la Cluj vine ca acasa sa-si impartaseasca arta si cu noi, ai lui si sa reuseasca, de ce nu chiar mai mult”, a explicat curatoarea Christine Marie Turcu.

Instalaţiile expuse sunt de vânzare.

Expoziţia este deschisă publicului zilnic în cadrul Galeriei Diverta- Hubertus ( B-dul 21 Decembrie 1989 nr.22) iar intrarea este liberă.

Clujulcultural.ro vă prezint o galerie foto:

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.