Instalația luminoasă Mi-e dor de tine, inventată la Cluj-Napoca de Asociația Daisler a ajuns la…Chicago, metropolă nord-americană cu o numeroasă comunitate de români, dacă nu cea mai numeroasă, circa 30.000!

Timp de 2 luni instalația va sta aprinsă de clădirea intitulată „Britannica”.

Firul roșu al instalaței e de a lega punți emoționale între diaspora și românii rămaș în țară.

Aprinderea instalației luminoase a revenit creatorului ei, în 5 noiembrie, la Chicago, antreprenorul clujean Andi Daiszler, iar la eveniment au fost prezenți finanțatorii acțiunii Romanian United Fund (RUF), ONG (organizație non-profit) care implementează diverse proiecte pentru Diaspora românească din SUA

 

Instalația luminoasă face parte din festivalul de instalații de lumină Lights On lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite dar și colaborări fascinante intersectoriale.

Lights On face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven dar și Fete des Lumiere, cel mai mare festival de lumină al lumii. Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din Cluj-Napoca, o organizație non-profit care are ca scop facilitarea proceselor de activare, reactivare și transformare urbană prin inițiative culturale creative inedite. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.