10 noiembrie 2017

“Inegal”, spectacol despre rolurile de gen, vine la Reactor

By In Actualitate, Teatru Gasiti "Reactorul" pe str. Petofi Sandor nr. 4

INEGAL:   Istorii   personale este un  spectacol invitat  pe 11 noiembrie 2017, ora 19:00, la Reactor de creatie și experiment. Reactor   primește   în   vizită   un   spectacol  nou-nouț,   care  a   avut   premiera   în   8 noiembrie, la Macaz Bar Teatru Coop. din București.

Inegal  este   un   spectacol   care   documentează   istorii   personale   legate   de   felul   în   care   preluăm   și asimilăm rolurile de gen încă din copilărie, în funcție de contextul social în care socializăm și deraportul între genuri. Spectacolul își propune să pună în evidență povești ale socializării de gen în diverse contexte de clasăși să ofere posibile modele alternative de înțelegere a rolurilor de gen și narative ale luptei împotriva inegalității.

 

Procesul de lucru a însemnat o perioadă de cercetare la care au participat actrițele Andrada Corlat, Alice Monica Marinescu și Camelia Pintilie, împreună cu dramaturgul Petro Ionescu și regizorul Raul Coldea. Spectacolul este bazat atât pe poveștile personale ale echipei, cât și pe interviuri cu diferite  persoane privind felul în care acestea au fost socializate.

Inegal este o producție a Asociației ARENA. Durata: 1h20, vârstă recomandată 14+

Spectacol co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național .

„INEGAL:   Istorii   personale”  este   un   proiect   cultural   al  asociației   ARENA,   co-finanțat   deAdministrația   Fondului   Cultural   Național.

Proiectul   nu   reprezintă   în   mod   necesar   poziția Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului saude modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.