19 noiembrie 2018

INEDIT Dan Bittman, solist la Operă în spectacolul ”Poveste românească”

Se va lansa și cartea Istoria Operei Române de Caius Olariu

By In Operă, Spectacol

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță premiera absolută a spectacolului ”Poveste românească” de Dan Variu și Lansarea de carte ”Istoria Operei Naționale Române din Cluj-Napoca”, Volum I.

Aflată sub aura Centenarului Marii Uniri și a programului ”România 100” susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, premiera ”Poveste românească” de Dan Variu surprinde esența istoriei neamului nostru, a devenirii sale identitare, culturale și naționale, prin muzică.

Premiera programată pentru data de 25 noiembrie 2018, va reuni pe scena clujeană artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, alături de invitați speciali, cu participarea extraordinară a solistului Dan Bittman.

 

 

Totodată se va lansa volumul I din ”Istoria Operei Naționale Române din Cluj-Napoca (1919-1945)” de Caius Olariu.  Editori Varga Attila, Florin  Estefan și Anca Pintilie. Fundația Transilvania Leaders și 
Clubul Pro Opera Transilvană sunt  susținătorii proiectului

Această lansare va prilejui la rândul său o întâlnire inedită dintre reprezentanți de marcă ai universului liric clujean, istorici și oameni de cultură, ce prețuiesc arta spectacolului și rolul său fundamental în istoria noastră centenară.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.