24 iunie 2015

Începe Electric Castle, cel mai mare festival din România !

By In Cooltura
Electric Castle, cel mai mare festival din România îşi deschide joi porţile! “Electricii”, fanii muzicii electronice intră de joi în sărbătoare. Organizatorii de la Boiler Events le-au pregătit un line-up important, la ediţia numărul trei a festivalului, cu nume prestigioase, cum ar fi The Prodigy, Rudimental, Cat Empire, Fatboy Slim sau Dub Pistols, alături de multe ale nume interesante internaţionale dar şi artişti români ca Şuie Paparude, Subcarpaţi, Silent Strike sau Blănilla.
Festivalul a crescut anul acesta, organizatorii au instalat şase scene, cu una mai mult ca anul trecut, şi aşteaptă 100.000 de electrici, cu 20-30.000 mai mulţi ca anul trecut!
Aşa cum se ştie, abonamentele au fost epuizate de acum două luni.
Bilete de o zi se vor gasi si la fata locului si costa 149 de lei. De asemenea mai sunt bilete de camping, se vor putea găsi la faţa locului, 59 de lei costă un loc de persoană/4 zile”, a declarat pentru clujulculural.ro Andi Vanca, PR Manager al Electric Castle.Campingul este iluminat și păzit, pentru cei cazați aici fiind puse la dispoziție dușuri și toalete. Aceste servicii pentru camping sunt asigurate până luni, ora 8:00, când va începe reorganizarea zonei.

Siteul clujulcultural.ro e partener media al Electric Castle şi vă va ţine la curent cu informaţii de la acest festival.
ElectricCastle_poster_48x68_final2
Camparea începe de miercuri seara!
Toată comuna Bonţida este în fierbere pentru că deja primii electrici vor sosi miercuri seara. Majoritatea localnicilor au pregătit camere care costă între 30 -150 de lei pe noapte, în funcţie de amenajări, duş cu apă caldă, bucătărie, camere cu 1 , 2 su 3 paturi. Majoritatea localnicilor oferă locuri de cort, la un preţ de  10 lei pe zi. De asemenea, pe strada de acces au apărut terase, tonete cu mâncăruri şi băutură.
“Cei ce doresc să campeze în incinta Electric Castle o pot face de miercuri, ora 20. Joi, Festivalul Electric Castle se deschide oficial, la ora 10.00”, a mai spus PR-ul Andi Vanca.
Electric

Vedere aeriană cu Castelul Bannfy-(c) cont de Facebook Electric Castle

Toate amenajările din festival se încheie miercuri seara astfel că joi totul va fi pregătit pentru patru zile de pomină!
Autobuze pentru participanţi
Organizatorii festivalului au perfectat o colaborare cu o firmă de transport, ca şi anul trecut. Astfel autobuzele vor pleca spre Bonţida doar din staţia de la Cluj Arena cu destinatia Electric Castle si retur. Orar: zilnic, incepand de joi 25 iunie, ora 12:00 cu plecare de la Cluj Arena la un interval de maxim 30 de minute între curse.

Preţul unei călătorii este de 7 lei. Biletele se pot cumpăra de la casele de bilete aflate în staţia Cluj Arena şi staţia Castelul Banffy. Ultimul autobuz spre Cluj va pleca luni, ora 12:00.

Autorităţile judeţene au plombat drumul principal de acces spre festival.

Pentru cei care vin cu mașina la festival există 3 parcări, având aproximativ 10.000 de locuri pentru parcare. Tariful este de 15 lei/intrare, o mașină putând rămâne aici pe toată perioada festivalului. Tariful se va achita de fiecare dată dacă mașina părăsește parcarea și se va efectua un nou acces.

Aplicaţia Electric Castle

Primul lucru pe care orice participant ar trebui să-l facă este să-și descarce aplicația Electric Castle 2015. „Aplicația poate deveni cel mai bun prieten în festival, ea nu obosește niciodată și are o memorie excelentă”, explică Andi Vanca, PR Manager. „Te ajută să-ți găsești mașina sau cortul, în cazul în care te simți pierdut, îți pot configura propriul program pe ea astfel încât să nu ratezi vreun artist preferat, te notifică ori de câte ori se întâmplă ceva interesant și te duce la locul respectiv”. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru Iphone. Au fost tipărite peste 10 mii de broșuri cu informațiile esențiale despre festival, însă organizatorii recomandă aplicația ca o variantă eco și mai ușor accesibilă permanent.

Restaurante şi plăţi contactless

„Sushi, vegan, burgers, pizza – avem de toate”, promit organizatorii care au inclus, în acest an, în zona de food court, peste 25 de restaurante. Barurile de unde pot fi cumpărate băuturile vor fi peste tot, prețul orientativ fiind de 7 lei pentru o bere, 5 lei pentru o apă, 15 lei un drink. Pentru cocktailuri și alte băuturi mai rafinate vor fi amplasate baruri speciale.

Nimic nu se va plăti cu cash în acest an, toate plățile se vor face prin carduri contactless ce vor fi primite în locațiile special amenajate unde vor putea fi încărcate fie cash, fie cu ajutorul altui card. Cei care dețin deja un card contactless emis de o bancă îl vor putea folosi pe acesta. Posesorii de carduri banca Transilvania vor primi la fiecare încărcare un bonus de 5% din valoarea sumei.

Există 4 puncte special amenajate pentru încărcarea telefoanelor (unul dintre ele este în camping). Pentru eficiență maximă, se pot face rezervări, astfel ca timpul de așteptare să fie scurtat. Partenerul EuroGSM pune la dispoziție și acumulatori externi.

Programul Electric Castle
Festivalul Electric Castle nu înseamnă doar concertele de muzică mult aşteptate. Ca de obicei, partenerii festivalului oferă cele mai diverse activităţi, de la audiţii muzicale pe vinil şi nu numai la concursuri spectaculoase de skateboard, zone chill de hămăceală, un mini bazin şi multe altele. Anul acesta festivalul a schimbat poziţia scenei, cea principală e zona în care a fost anul trecut campingul, care a fost mutat într-un loc mai spaţios.
Zona Dirt Redbull, dedicată celor pentru care bicicleta este nu doar un mijloc de deplasare ci o pasiune, se va activa vineri, când vor avea loc primele antrenamente și calificările în probele BMX & MTB. Ziua se încheie cu concursul de sărituri Highest Air și demonstrațiile făcute de rideri profesioniști. Sâmbătă au loc finalele probelor BMX și MTB, iar duminica este dedicată trick‑urilor spectaculoase pe biciclete

Organizatorii au extins gama de activități ECO pe care o propune publicului său: din acest an, spiritul de ecologist poate fi îmbrățișat nu doar în locația festivalului, ci chiar înainte de a ajunge la castelul din Bonțida.

”Conform studiilor internaționale, 75% din amprenta de carbon a unui festival de muzică este generată de modul în care participanții aleg să călătorească până la destinația evenimentului. Anul trecut, cei mai mulți participanți la festival (47%) au ajuns la castel cu mașina și autobuzul (30%). Doar 17% dintre ei au optat pentru tren, iar procentul celor care au ales alte mijloace de transport, inclusiv bicicletele, a fost infim, de doar 6%. Fiecare procent câștigat în favoarea celor care optează pentru tren sau bicicletă, cele mai sustenabile mijloace de transport, este o contribuție reală la protejarea mediului înconjurator”, au informat în cadrului unui comunicat organizatorii de la Boiler Events.

Un număr de 10 intrări gratuite la festival și alte premii constând în echipament sportiv au fost puse la bătaie pentru cei dispuși să facă un drum de minim 250 de km pe bicicletă pentru a ajunge la festival. Regulamentul de participare a fost disponibil pe siteul festivalului iar data limită pentru înscrieri a fost 1 iunie 2015.

Electric Castle a inițiat, încă de la prima ediție, activități eco în cadrul festivalului, în încercarea de a educa publicul tânăr și a-l face să conștientizese importanța pe care contribuția fiecăruia o poate avea în direcția protejării mediului. Și anul acesta, în incinta festivalului participanții  vor fi implicați în acțiuni de reciclare creativă. La dispoziția publicului vor fi puse mai multe biciclete ce vor putea fi închiriate gratuit.

Abordarea ecologistă este încurajată și de către artiștii prezenți în festival, Barry Ashworth de la Dub Pistols a ținut să le transmită un mesaj personal celor din marea Britanie: „Trebuie să începem să ne gândim și la ce se întâmplă cu mediul așa că vă lansez provocarea de a ne întâlni la Electric Castle pe biciclete”.

Toate acțiunile ecologiste organizate în cadrul Electric Castle Festival se realizează în parteneriat cu Asociația MAINOI și producătorul de biciclete GIANT.

Programul complet al festivalului îl puteţi răsfoi AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.