26 septembrie 2016

„Îmi place/ Nu-mi place… prin ARTĂ”, program de artă contemporană dedicat copiilor

By In Vizual

Un program de artă contemporană dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, concretizat într-o colaborare educaţională inedită între Asociaţia Da’DeCe – Bucureşti şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană – Bucureşti şi Muzeul de Artă – Constanţa

După minunata primire de care s-a bucurat proiectul „Îmi place/ Nu-mi place… prin artă” în Bucureşti, acesta îşi continuă plimbarea prin ţară, în două oraşe care de-abia îl aşteaptă: Cluj-Napoca şi Constanţa

Prin proiectul „Îmi place/ Nu-mi place… prin artă”, Asociația Da’DeCe şi-a propus ca pe durata anului 2016 să-i apropie pe copiii de 9 – 12 ani de arta contemporană, prin medierea înţelegerii acestui mediu și prin procesul de creare a unor lucrări originale de artă.

Proiectul constă în mai multe întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III-VI și muzee de artă modernă și contemporană din trei orașe: București, Cluj-Napoca și Constanța, în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație.

afise_cj_cmyk-2

Atât atelierele, cât și expozițiile, se vor desfășura în spații din cadrul muzeelor, artiștii vor ghida grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă, în diferite tehnici: pictură, grafică, instalații care stimulează simțurile, fotografie etc. Intenția este de a-i introduce pe copii în lumea artei contemporane în calitate de receptori (pentru expozițiile deja deschise în cadrul muzeelor), dar și în calitate de creatori de artă contemporană. Pentru București, Aurora Kiraly, Daniela Bălăneanu, Irina Cangeopol și Cuzina au fost îndrumătorii celor mici. În Cluj-Napoca și Constanța, lor li se alătură artistele Elena Ilash și Ana Bănică.

Evenimentele din cadrul proiectului „Îmi place/ Nu-mi place… prin artă” s-au desfășurat, în perioada aprilie – iunie a acestui an, la Muzeul Național de Artă Contemporană din Bucureşti, unde au avut loc primele ateliere și prima expoziție.

Începând cu luna septembrie, proiectul îşi continuă periplul la Muzeul de Artă Cluj-Napoca și la Muzeul de Artă Constanța, unde vor urma ateliere și expoziții la care vă așteptăm cu drag.

În Cluj-Napoca, atelierele la care vor participa elevii de clasa a IV-a din cadrul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu” se vor desfăşura în zilele de  vineri, 23 septembrie, 30 septembrie, 7 și 14 octombrie, iar vernisajul expoziţiei ce urmează să prezinte lucrările făcute de micuţii artişti se va întâmpla în data de 19 octombrie.

Mai multe detalii despre programul evenimentului, cât şi descrierile îndrumătorilor implicaţi în proiect, găsiți aici.

 „Îmi place/Nu-mi place… prin artă” este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociaţia Da’DeCe își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. Pentru oferta noastră completă de programe pentru copii și părinți, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro,

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.