15 februarie 2017

“Ieșirea din trup” a lui Sorin Grecu. Lansare de carte la Morgă

By In Carte, Esenţial

Poetul și jurnalistul clujean Sorin Grecu este un personaj în sine. Cunoscut mai ales, cel puțin așa și-a dobândit notorietatea, ca un jurnalist de televiziune specializat pe reportaje, Grecu este unul din puținii gazetari clujeni care stăpânesc problematica, una dură și delicată, de la …Morgă.

A scris sute de stiri si reportaje despre cazurile de la Morgă cunoscută și sub denumirea oficială Institutul de Medicină Legală Cluj.

Un loc dificil de pătruns și înțeles, unde Grecu își face des veacul pentru a prinde… subiecte de presă. 

Dar astăzi el s-a întors la “locul faptei” pentru cu totul altceva. 

Nu doar jurnalist ci și poet consacrat, Sorin Grecu și-a lansat al șaselea volum de poezie, intitulat  Ieșirea din trup, la Catedra de Medicină Legală a U.M.F.Cluj, et. I, Sala Prof. Quai, în clădirea în care se află Institutul de Medicină Legală Cluj adică Morga.

Sorin Grecu citind din Ieșirea din trup

Într-un mediu „adecvat” atmosferei cărţii au citit poeme din volum maeştrii Emanuel Petran şi Lucian Tănase, iar prezentarea le va aparţine poeţilor Ioan-Pavel Azap, Gabriel Cojocaru (editorul cărţii, directorul Editurii Grinta) şi criticului şi eseistului Francisc Ormeny.

In sala prof Quai sunt perfect păstrate în formol diferite…organe.

Cu toate acestea atmosfera a fost una relaxată. S-au citit versuri, s-a prezentat cartea iar Sorin Grecu a explicat de ce Ieșirea din trup trebui neapărat doar aici lansată.

Volumul conține zeci de poezii care ilustrează unele obsesii ale lui Sorin Grecu pornind de la stări care l-au cuprins după orele petrecute la Morgă. Cartea apărută la editura clujeană Grinta beneficiază de o postfață amplă de eseistul Francisc Ormeny.

La final Sorin Grecu a citit una din poeziile ample din carte după care a urmat ssiunea de autografe și “repriza a treia” la bistroul Ema, loc de bază al boemei clujene.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.