5 mai 2017

“Hormon”, cea mai nouă premieră de la Teatrul Maghiar

By In Special, Teatru

În Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj va avea loc, sâmbătă, 6 mai, ora 20.00, premiera spectacolului Hormon în regia lui Ferenc Sinkó.

În opinia regizorului, spectacolul poate fi considerat asemeni unei instalații teatrale, el neavând de fapt o poveste lineară. Această formă artistică inedită este și o invitație adresată spectatorilor de a lăsa de-o parte nevoia de a găsi în permanență o interpretare a celor văzute pe scenă. Spectacolul va fi unul special tocmai pentru că nu-ți propune să prezinte un produs finit, ci un proces prin care creatorii și spectatorii, membrii unei comunități, încearcă să se înțeleagă reciproc – a completat spusele regizorului dramaturgul Panna Adorjáni.

Hormon este o încercare de a reuni actori şi spectatori prin intermediul unei combinaţii între instalaţie, muzică şi mişcare. Un flux degajat şi relaxat despre formarea unui grup, totodată un timp primit în dar de către spectator în care acesta poate reflecta la existența alături de cineva sau în singurătate.

Dinamica echipei, încercările fiecăruia de a se concentra pe celălalt au jucat un rol important în procesul de creație al spectacolului. Cea mai mare provocare pentru actorii din distribuție a fost faptul că în acest proiect nu a fost nevoie de construirea unui rol în sensul clasic al cuvântului, spectacolul bazându-se mai degrabă pe existența lor personală.

La crearea spectacolului au participat actorii: Francisco Alfonsín, András Buzási, Áron Dimény, Júlia Laczó, Attila Orbán, Kinga Ötvös,  dramaturgia: Panna Adorjáni, asistent regie: Nóra Balázs, decorul: Carmencita Brojboiu, costumele: Gyopár Bocskai, sunetul: bhkata, proiecții video: Radu Bogdan, consilier artistic: Csilla Albert și efecte speciale: Levente Borsos.

Următorul spectacol: duminică, 14 mai, ora 20.00.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.