13 mai 2015

Hollywood de Cluj în pericol! Centrul pentru Industrii Creative se află în impas

By In Clio

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative supranumit şi Hollywood de Cluj, una din investiţiile şi proiectele majore ale Primăriei clujene se află în impas, informează siteul de ştiri actualdecluj.ro

BUN

Primăria se află în situaţia de a rezilia contractul cu firma Valve International, care trebuia să finalizeze deja în februarie investiţia. Valve se află în insolvenţă şi a executat doar 65 la sută din lucrarea contractată în consorţiu cu RDV Construct, With Star International şi Team Net Engineering, informează siteul citat. Valve International  se află în imposibilitate să îşi mai achite prevederile din contract. Investiţia trebuia să fie dată în folosinţă în iarna acestui an.

Ovidiu Câmpean, directorul de proiect din partea Primăriei, a confirmat pentru actualdecluj.ro că se discută rezilierea contractului şi găsirea unui constructor care să finalizeze cei 35 la sută rămaşi de construit. Situaţia e complicată în condiţiile în care primăria trebuie să facă licitaţie, fapt ce îngreunează situaţia.

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative supranumit şi Hollywood de Cluj este un proiect administrat de firma primăriei, Cluj Inovation Park. Proiectul cu finanţare europeană e în valoare de 68,3 milioane de lei şi se întinde pe 7,3 hectare pe Dealul Lomb.

Spaţiile vor fi destinate  industriei cinematografice, start-up-urilor şi altor industrii creative.

Practic ar trebui finalizază o clădire cu patru corpuri diferite, trei niveluri de subsol, parter şi patru etaje.

Mai multe despre situaţie pe actualdecluj.ro

Clujulcultural.ro a scris despre acest centru pe larg AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.