10 august 2015

Hai să muncim împreună! E Ziua Internațională a coworkingului

By In Actualitate

Peste 3000 de spații de lucru colaborativ au sărbătorit pe 9 august Ziua Internațională a Coworking-ului. Conceptul a luat naștere în anul 2005, de la un american vizionar pe nume Brad Neuberg, din dorința de a lucra alături de alți liberi profesioniști într-un spațiu deschis, caracterizat prin creativitate și productivitate.

În semn de apreciere pentru spiritul de coworking împărtășit în comunitatea clujeană, ClujHub își dorește să marcheze sărbătoarea internațională printr-un eveniment cu caracter informativ și relațional. Acesta va avea loc luni, 10 august, de la ora 17:30, la sediul ClujHub (str. Pitesti nr. 19). În cadrul evenimentului participanții vor afla mai multe despre coworking și avantajele acestui mod de lucru, dar și despre istoria HUB-ului și vor putea participa la un quiz cu premii. Sunt încurajați să ni se alăture toți cei interesați de conceptul de coworking, dar și cei care îl cunosc și susțin, deopotrivă. Accesul este gratuit.

cluj HUB coworking event

 

În România există câteva zeci de astfel de centre de lucru neconvenționale, destinate în special antreprenorilor și profesioniștilor independenți care activează în domenii precum IT, design sau marketing și nu numai. Popularitatea spațiilor de coworking se datorează comunităților create în jurul acestora, facilitării colaborării interprofesionale, dorinței de a asimila mentalitatea de business, dar și a costurilor modice, accesului la evenimente de profil și a locațiilor care sunt, de cele mai multe ori, centrale.

ClujHub este un astfel de spațiu colaborativ care activează de aproape trei ani în ecosistemul antreprenorial local. Numai anul trecut, echipa Cluj HUB a reușit să organizeze peste 150 de evenimente dedicate comunităților locale de profesioniști din domenii creative, IT, tehnologie sau antreprenoriat. Astăzi, ClujHub găzduiește peste 40 de antreprenori și specialiști care au optat pentru un alt mod de lucru, iar rezultatele lor nu au întârziat să apară. Un exemplu este Catwalk15, o afacere de succes din domeniul modei,  dezvoltată de către trei programatori chiar în sediul ClujHub.

Pentru mai multe informații,  accesați AICI

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.