11 octombrie 2018

“Hai în Sat la Operă”. Primul spectacol al proiectului are loc la Suceagu

By In opera

„Hai în Sat la Operă” este un proiect unic în România,  un concept conturat și demarat de Asociația Culturală „Hai în Sat”, o organizație non-guvernamentală care își asuma misiunea de a contribui la culturalizarea şi educarea tinerilor din comunităţile rurale, la revitaliza satului românesc.

Scopul proiectului „Hai în Sat la Operă” este acela de a genera o serie de evenimente care să contribuie la culturalizarea comunităților rurale și în același timp, de a atrage atenția celor din mediul urban spre posibilitatea de a petrece timp frumos si util, în mijlocul satului.

Proiectul „Hai în Sat la Operă´se va realiza în colaborare cu artiști ai Operei Naționale Române din Cluj Napoca, ai Operei Maghiare din Cluj Napoca și studenți ai Academiei de Muzica Gheorghe Dima.

În intervalul octombrie 2018 – februarie 2019 vom oferi publicului o serie de 10 reprezentații artistice în 10 localitaţi rurale atent selecționate din raza județului Cluj. Acestea sunt Aghiresu (fostă localitate industrială), Baciu, Corusu, Popesti (locații situate la 10km de Cluj-Napoca dar lipsite de activități culturale), Beliș (reprezintă o zonă turistică importantă pentru județul Cluj), Mariselul (comuna cu cea mai mare suprafață din România, dar dispersata  in cătune izolate în munte), Suceagu (cu un profil multietnic format din români, maghiari, rromi) și Vistea, Sincraiu si Mera (locuitori majoritar de etnie maghiară).

Primul spectacol va avea loc duminică, la Căminul Cultural din Suceagu, de la ora 13:00 la 15:00.

Fragmente din arii celebre, musical, prelucrări ale unor șlagăre care au făcut istorie – toate într-o reprezentație inedită susținută de artiști ai Operei Naționale Române din Cluj Napoca și ai Operei Maghiare din Cluj Napoca. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.