26 octombrie 2017

Grupul civic “Umbrela Anticorupție”, manifestație in memoriam #Colectiv

Doi ani de la tragedie

By In Actualitate, Clio

Grupul civic informal Umbrela Anticorupție Cluj va organiza un eveniment comemorativ în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, tragedie care a îndoliat România în urmă cu doi ani.

În 30 octombrie, între orele 18.00 şi 20.00, în  Piața Unirii se va desfășura evenimentul care va consta în depunerea de flori și candele în Piața Unirii, audierea unei piese muzicale devenită simbol al tragediei și al luptei împotriva corupției, un moment de reculegere în cinstea tinerilor care și-au pierdut viața, urmat de punctarea succintă a ceea ce s-a întâmplat în noaptea tragică și de discuții libere cu participații la comemorare.

Pe lângă obiectivul principal comemorativ, evenimentul are ca scop și manifestarea protestului și a dezaprobării față de faptul că, la doi ani de la tragedie, procesul pe rol nu se judecă încă. În continuare suntem în pericol în spațiile publice, iar dotările spitalelor, ale secțiilor de arși în primul rând, nu s-au îmbunătățit aproape deloc.

La 2 ani de la Colectiv nu avem încă vinovați, iar dacă s-ar întruni condiții similare, probabil că tragedia s-ar produce din nou, la indigo. Avem nevoie de vinovați ca să știm cum au greșit, pentru ca alții să nu greșească la fel. Avem nevoie de vinovați pentru ca alți oameni să nu mai moară în aceleași condiții. Și pentru ca morții noștri să nu fi murit în zadar.

Invităm toți clujenii să ia parte la acest eveniment, să susțină în continuare lupta cu nepăsarea, corupția și uitarea. 

Cine dorește poate adresa mesaje, la adresa de email umbacluj@gmail.com, mesaje  cărora se va da glas în piață, iar participarea se poate anunța pe evenimentul creat pe https://www.facebook.com/umbrelaanticoruptiecluj/

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.