26 februarie 2019

”Green Book”, filmul care a câștigat Oscarul, premieră la Cinema Victoria

By In A 7-a

Green Book de Peter Farrelly a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film duminică noaptea. Este povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare şi un italiano-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal. Unde? În America anilor ’60, unde rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate.

Green Book a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câştigat şi Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar şi trofeul Sindicatului producătorilor americani. Un film „road trip” a cărui acțiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, „Green Book”, cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) și cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie și Peter Farrelly. După un Oscar primit în 2017, pentru rolul din „Moonlight”, de Barry Jenkins, Ali a devenit anul acesta al doilea actor premiat cel mai repede cu un al doilea trofeu al Academiei americane, după Tom Hanks (în 1993, pentru „Forest Gump”, și în 1994, pentru „Philadelphia”).

Pianistul Don Shirley şi şoferul său, Tony “Lip” Vallelonga, au fost personalităţi publice, Tony Lip ajungând, după evenimentele din film, un actor destul de cunoscut la Hollywood (a debutat în Naşul, a apărut în Goodfellas şi în serialul The Sopranos).

Green Book rulează de vineri la Cinema Victoria conform următorului program:
vineri 20:00
sâmbătă 22:30
duminică 20:00
luni 15:00 
marţi 20:00 
miercuri 17:30 
joi 22:30

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.