17 decembrie 2017

Ghidul “Re-descoperim Clujul”, lansarea volumului al doilea

By In Actualitate, Carte

Asociația Vechiul Cluj vă invită, la sfârșit de an, la lansarea celui de-al doilea ghid bilingv din seria Re-descoperim Clujul, care are subtitlul Istorie, istorii, istorisiri. Aceasta va avea loc marți, 19 decembrie 2017, în H33 (strada Horea nr. 33, fostul depozit Prodvinalco), de la ora 18:00.

La fel ca primul ghid, și cel de-al doilea este bilingv, traducerea în limba engleză aparținând doamnei Laura Zmicală, a apărut la Editura Școala Ardeleană și prezintă străzile și obiectivele care au fost subiect în cele șase tururi ghidate de pe parcursul anului 2017. Astfel, obiectivele acestei ediții ale tururilor s-au aflat în afara centrul burgului săsesc medieval, acoperind o suprafață mai mare a orașului.

 

În acest ghid vom putea citi atât despre obiective medievale și renascentiste, cum ar fi biserica Calvaria sau moara iezuită, cât și obiective apărute mai recent în oraș, cum ar fi, Palatele Podului, Parcul Etnografic Romulus Vuia, Parcul „Dr. Iuliu Hațieganu”, Stadionul „Ion Moina” sau Sala Polivalentă.

Asociația îi va avea ca invitați pe: Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, profesor de istorie, autorul ghidului; Vasile George Dâncu, directorul Editurii Școala Ardeleană;  Sebastian-Iacob Moga, președintele Asociației Vechiul Cluj și Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Proiectul Re-descoperim Clujul s-a aflat la a doua ediție și a fost realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.