5 decembrie 2017

Gara Mică, de la centru cultural la supermarket

By In Actualitate, Vizual

UPDATE Contractul cu societatea Artima s-a încheiat în mai, vizează o suprafaţă de 395 mp şi e valabil 10 ani, a precizat Vasile Nicu Rafa, Șef Stație CFR Cluj-Napoca, pentru Actual de Cluj. Spaţiul a fost scos la licitaţie la un preţ de 30 de lei/mp, fără TVA, iar perioada din contract e mai extinsă decât în mod curent (10 ani, nu 5), având în vedere costurile de amenajare suportate de chiriaş.

————————————————–

Gara Mică a devenit …supermarket, după ce a găzduit mai multe happening-uri. Gara Mică aparține Ministerulului Transporturilor prin Societatea Națională Căi Ferate Române (SNCFR)-Regionala Cluj.

Un brand internațional a luat în chirie spațiul și acum Gara Mică este supermarket. Informația a fost confirmată pentru Clujulcultural.ro de o sursă din Regionala CFR.

Vom reveni cu o declarație oficială de la autorități.

 

Gara Mică a devenit supermarket.

Interesant este că în apropiere, în fostul restaurant al Gării este amenajat acum un alt supermarket….al aceluiași brand internațional! Distanța dintre cele două supermarketuri e de…150 metri.

 

Adio restaurant al Gării. Acum acolo e supermarket

La Gara Mică, o clădire abandonată mult timp, închisî, au avut loc mai multe happeninguri ale artiștilor clujeni, debzateri diverse, proiecții de film, mai ales când Clujul a candidat la titlul de capitală europeană. Dar de o perioadă aceasta s-au oprit, odată cu pierderea titlului.

Asociația Cluj 2021-Capitală Culturală Europeană devenită acum Centrul Cultural Clujean (CCC) a solicitat în repetate rânduri de la Ministerul Transporturilor să primească prin transfer această clădire pentru ca să o transforme în Centru de Artă Contemporană dar nu a reușit să se înțeleagă cu ministerul.

„Centrul European de Artă Contemporană pe care îl pregătim la Cluj și-a propus de la bun început să funcționeze în câteva clădiri abandonate din oraș, pe care să le reconvertească și să le reactiveze cu sprijinul Municipalității. Gara Mică este una dintre clădirile de pe lista noastră, însă a fost imposibil să o obținem: a fost și este în proprietatea Ministerului Transporturilor, care nu a vrut să o cedeze orașului chiar dacă Municipalitatea a făcut eforturi în această direcție. Ca urmare ne-am concentrat eforturile înspre reconvertirea unor clădiri aflate în proprietatea orașului, iar vechea garnizoană de militară de pe bulevardul 21 Decembrie este prima pentru care, așa cum am mai anunțat, am făcut deja proiectul tehnic pentru transformarea în centru de artă.”, a declarat pentru clujulcultural.ro Ștefan Teișanu, manager CCC.

Clujulcultural.ra a relatat despre ce s-a întâmplat la Gara Mică. Citiți:

Duc drumurile culturii la Gara Mică?

Proiectul Gara Mică a luat locul al doilea în competiția Com’ON Cluj-Napoca

 

Nonconformismul tinerilor artiști a uimit la expoziția de pictură “DIY“ din Gara Mică  

 

 

Discuție despre reconversia clădirilor abandonate la Gara Mică

 

 

 

1 Comment
  1. Varza 5 decembrie 2017

    Foarte bine, decat sa ajunga o ruina..

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.