Frământările unui pisoi salvat, o carte pentru copii și părinți deopotrivă va fi lansată miercuri, 28 februarie, ora 18:30, în librăria Cărturești din Iulius Mall.

La lansare va participa și autoarea, Maria Mazilu, și invitații ei.
 
Cartea cu care Maria Mazilu vine să cucerească cititorii din Cluj are două „chipuri”: pentru cei mici este o istorie cu tâlc despre trei pisoi abandonați si salvați, iar pentru părinți povestea unor căutări si îndoieli personale, a experiențelor inițiatice ale autoarei. Ele sunt ascunse în blana unui pisoi negru, care trăiește pisicește, dar vorbește și gândește omenește.
 
Lansarea va fi moderată de Carmen Sas, jurnalistă și realizatoare de programe la Radio Cluj. Vor vorbi Radu Bazavan, blogger (groparul.ro) , Bianca Mereuta, antreprenoare și fondatoare a grupului Ce citim copiilor, Raluca Anton, psiholog și Ana Macovei, presedinta comunitatii Mamprenoare.


 
Maria Mazilu aduce publicului cititor un tip diferit de personaj, într-o perioadă în care noile generații de copii sunt în cautarea unor altfel de eroi. Maria a crescut cu Mowgli si Bagheera din Cărțile Junglei. Fascinată de aceste personaje legendare, l-a botezat inițial pe Bumbi cu numele panterei negre. Acum ea speră la rândul ei să facă dintr-o felină un personaj iubit de copii și chiar să-i confere cel puțin la fel de multă celebritate ca a altui motan autohton -Arpagic, motanul Anei Blandiana.
 
Am ales să mă ascund într-un pisoi, în a cărui blană am pus temeri și îndoieli personale”, recunoaște Maria Mazilu, care vede în demersul ei literar un soi de terapie comportamentală descriptivă și analitică în relația om-om și om-animal.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.